19 Mayıs 2024 Pazar

Yeni Şafak'a HDP'den tekzip, Diyarbakır Barosu'ndan suç duyurusu

Yeni Şafak gazetesi bir kez daha "haber" adı altında HDP'yi ve Diyarbakır Barosu'nu kriminalize etmeye çalışarak hedef gösterdi. HDP PM üyesi Durmuş'a ilişkin emniyette tehdit ve şantajla M.A'ya imzalatılmış olan ilk ifadeler üzerinden yaptığı habere ilişkin tekzip yayınlarken, Diyarbakır Barosu da ırkçılığa ilişkin açıklamalarının kriminalize edilmesine dair suç  duyurusunda bulundu. 

AKP'nin yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinin HDP PM üyesi  Yunus Durdu'yu hedef göstermesine ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) Basın Bürosu tekzip yayınlarken,  Diyarbakır  Barosu da son dönemlerde artan Kürt kimliğine yönelik artan saldırılarla ilgili yaptıkları açıklamanın kriminalize edilerek hedef gösterilmesine ilişin Yeni Şafak'a suç duyurusunda bulundu.

HDP'DEN TEKZİP
HDP Basın Bürosu, servis edilen haberin gerçek dışı olduğunu vurgulayarak; istihbarat ve korucular eliyle partiye karşı kurulan kumpas ve şantajın devamı olduğu belirtildi. Van Milletvekili Murat Sarısaç'ın aracının yasa dışı şekilde durdurularak PM Üyesi Yunus Durdu'nun gözaltına alınması ve sonrasında açılan dava üzerinden HDP'yi hedef alan Yeni Şafak'ın emniyet ifadesiyle hareket ettiği belirtildi. 

İktidara hizmet amacıyla kasıtlı ve manipülatif haber yapan gazeteyi sert şekilde eleştirilen açıklamada, "Yeni Şafak'ın emniyet ifadesini referans alarak partimizi suçladığı M.A 5 Ekim 2020 tarihinde mahkemeye verdiği dört sayfalık ifadede, 2019 yılından itibaren adım adım nasıl korucular ve istihbaratçılar tarafından tehdit edildiğini, aracının istihbaratçılar tarafından yakılarak örgütün üzerine atılmaya çalışıldığını, yapılan bu tehditler sonucunda da PM Üyemiz Yunus Durdu üzerine gerçek dışı ifadeler verdiğini tek tek anlatmıştır. Verilen bu ifadeyi dikkate alan mahkeme heyeti PM Üyemiz Yunus Durdu'yu serbest bırakmıştır. Ancak mahkeme kararına rağmen Yeni Şafak tehdit ve şantajla M.A'ya emniyette imzalatılmış olan ilk ifadeler üzerinden partimize yönelik saldırısını aynen sürdürerek nasıl bir gazetecilik yaptığını bir kez daha göstermektedir" denildi.

DİYARBAKIR BAROSU'NDAN SUÇ DUYURUSU
Diyarbakır Barosu da Yeni Şafak Gazetesi hakkında "Kandil'in BAROnları" başlıklı manşet haberinde 15 Baroyu hedef göstermesine ilişkin olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurunda bulundu.

Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren imzasını taşıyan şikayet dilekçesinde Yemi Şafak'ın "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama", "nefret ve ayrımcılık" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarını işlediği iddia edildi.

Baro, amacın yayıncılık değil baroları kriminalize etmek olduğunun altını çizdi.