26 Nisan 2024 Cuma

Yeni Şafak insan hakları savunucularını hedef gösterdi

Yandaş Yeni Şafak gazetesi İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri'yi hedef gösterdi.
Yeni Şafak gazetesi İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri'yi hedef gösterdi.
 
Yandaş Yeni Şafak gazetesi Brüksel'de düzenlenen ve Türkiye'den insan hakları savunucularının konuşmacı olarak katıldığı Kürt Konferansını 'Avrupa Parlamentosu'nda PKK şovu' başlığı ile verdi.
 
Habere birinci sayfasında da yer veren Yeni Şafak, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri'yi terör destekçisi olmakla suçladı. Haberin birinci sayfa spotunda ise "Avrupa Parlamentosu adeta teröristlerin toplanma mekanı oldu. Baştan sona Türkiye düşmanlığı yapılan konferansa teröristbaşı Öcalan'ın avukatları Mahmut Şakar, İbrahim Bilmez ve PKK destekçileri Öztürk Türkdoğan ile Gülseren Yoleri de çağrıldı" ifadelerine yer verildi.
 
Toplantıda konuşmacıların Türkiye'deki insan hakları ihlallerine dikkat çektiği konuşmaları ve Türkiye'nin hukuk devleti ilkesinden uzaklaştığı yönündeki eleştirileri de 'iftira' diye niteleyen Yeni Şafak'ın konferans için 'sözde Kürt konferansı' ifadelerini kullanması dikkat çekti.