28 Mart 2024 Perşembe

Yeni muhbirler taksiciler mi olacak

İzmir Emniyet Müdürlüğü, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na kayıtlı taksicilere terör örgütü üyelerini nasıl tespit edebilecekleri konusunda eğitim verdi.
Esnaflar ve muhtarların ardından şimdi de taksiyecelere muhbirlik eğitimi veriliyor. Terörle mücadele adı altında İzmir Emniyet Müdürlüğü ile İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası arasında yapılan işbirliği nedeniyle bir süredir taksicilere verilen eğitimde, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü uzmanları, terör örgütleri, terör eylemleri ve üyeleri hakkında şoförleri bilgilendirdi.
 
Patlayıcı düzeneği yerleştirilmiş canlı bombaların eylem yeri olarak planladıkları noktalara dikkat çekmeden ulaşmak için taksileri tercih ettiği belirtildi. "Bir taksi şoförünün dikkati, onlarca kişinin hayatını kurtarabilir" denilen eğitimde özel iletişim kanalları aracılığıyla taksicilerin Emniyet'i bilgilendirmesi istendi.
 
DHA konuşan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık,her taksicinin bir emniyet görevlisi duyarlılığında hareket ettiğini dile getirerek polisle işbirliği yaptıklarını kabul etti.