1 Mayıs 2024 Çarşamba

'Yeni dönemde adil bir hizmet istiyoruz'

Sancaktepe'de halk buluşması düzenleyen Sancaktepe Yerel Demokrasi Meclisi, yerelde halkın yararına değil rantı gözeten ve ayrımcı politikaların yürütüldüğünü belirterek, yeni dönemde adil bir hizmet istediklerini dile getirdi.
Sancaktepe Yerel Demokrasi Meclisi, "Sancaktepe'de Yeni Bir Yerel Yerel İktidar İçin Emekçiler ile Buluşuyoruz" şiarıyla Sancaktepe'de bulunan Karaca Düğün Salonunda halk buluşması düzenledi.
 
Burada ilk olarak söz alan Sancaktepe Yerel Demokrasi Meclisi üyesi Engin Aras, "Bizi yok sayan, bizi görmeyen, bizim çıkardığımız en ufak muhalif sese tahammül etmeyenlere bizi duy, bizi dinle demek için buradayız" dedi. Burada sözün halkta olduğunu ifade eden Aras, kendilerinin halkı dinleyeceğini söyledi. Aras, eğer halk konuşursa geleceklerini kazanacaklarını vurguladı.
 
'YERELDE BİRÇOK SORUN VAR'
 
Ülkenin gidişatından rahatsız olduklarını belirten bir diğer konuşmacı Sancaktepe Yerel Demokrasi Meclisi üyesi Hamiyet Şabudak, "AKP-MHP bloğunun yarattığı her alanda ayrımcı politikalardan, taraf haline gelen yargıdan, yağmalanan doğadan, kamudaki kadrolaşmadan, kadına yönelik ayrımcı, eğitim ve sağlık gibi bir çok yapısal sorun var. Ve bu sorunların yanında yerelde halkın yararına değil rantı gözeten, kamu kaynaklarını yandaşlarına peşkeş çeken ve plansız kentleşmeden tutunda hizmetin dahi adil olmadığı bir çok sorun yaşıyoruz" diye belirtti.
 
'SORUNLARIN KAYNAKLARINI BİLİYORUZ'
 
Bütün bu sorunların doğrudan etkilerine maruz kaldıklarını ifade eden Şabudak, "Bizler sorunların kaynaklarını biliyoruz ve çözüm önerebiliyoruz. Giderek kurumsallaşan ırkçı bloğu geriletmek için burada bir araya geldik" dedi. Buraya gelenlerin herhangi bir partinin ve adayın etkisinde olmadığını da sözlerine ekleyen Şabudak, "Burası herhangi bir partinin programı ve ideolojisine hapsolmamış bir meclistir" ifadesinde bulundu.
 
'ADİL BİR HİZMET İSTİYORUZ'
 
Kente dair taleplerini daha yüksek sesle dile getirmek için ve kentin yönetimine ortak olmak için bir araya geldiklerini söyleyen Şabudak, "Bu kentin her sokağında, mahallesinde biz yaşıyoruz. Dolayısıyla bu kente dair alınacak kararlarda bizim de sözümüz kararımız olsun istiyoruz. Herkese eşit, adil hizmet istiyoruz. Yerel yönetimlerde her türlü ayrımcılığa karşı çıkacak bir anlayış hakim kılmak istiyoruz. İnsan odaklı bir kentsel bir kimliğin oluşması sanata, spora ve yeşile her bireyin ulaşmasını istiyoruz" diye konuştu.
 
Forum yapılan konuşmaların ardından soru cevap bölümü ile devam etti.