24 Nisan 2024 Çarşamba

Yeni Demokrat Kadın: İktidarın politikalarına karşı mücadele edelim

Kadıköy'deki Süreyya Operası önünde açıklama yapan Yeni Demokrat Kadın, "Yoksulluğa, işsizliğe, intiharlara karşı zincirlerini kır geleceği kur" dedi ve tüm kadınları iktidarın kirli politikalarına karşı mücadeleye çağırdı.

Yeni Demokrat Kadın, "Yoksulluğa, işsizliğe, intiharlara karşı zincirlerini kır geleceği kur" şiarıyla Kadıköy'de bulunan Süreyya operası önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Birçok kadının katıldığı açıklamada, "Yoksulluğa, işsizliğe, intiharlara karşı zincirleri kır, geleceği kur" pankartı açılırken, "Zincirleri kır geleceği kur" dövizleri taşındı. Açıklamada sık sık "Kadın cinayetleri politiktir" sloganları atıldı.

Basın metnini okuyan Tuba Apaydın, borç yükü altında ezilen insanların yaşamlarına son vermesinin düzenin çürümüşlüğünü gözler önüne serdiğinin altını çizdi. Apaydın, "İntihara sürüklenen her yaşam sömürüyle ayakta kalan düzenin çürümüşlüğünün, tıkanmışlığının geleceksizliğinin ilanıdır. Seslerinin duyurmak için canlarını pazarlık konusu haline getirenlerin sadece çaresizlikten kaynaklı intihara sürüklendiğini söylemek gerçeğe gözlerimizi kapatmaktır. İntihara sürüklenenlerin geride bıraktığı masajlar her birimize yaşadığımız düzenin yoksulluktan, sefaletten, geleceksizlikten başka bir vadetmediğini anlatmaktadır" dedi.

Apaydın, şöyle dedi: "Krizin yarattığı yıkımla birlikte işçi ve emekçilerin, kadın haklarına, kazanımlarına ve yaşamlarına yönelik saldırılar da artarak sürüyor. Vahşi sömürüyle, açık ve sefaletle, taciz ve tecavüzle, intiharlarla baş edeceğimiz tek yol mücadele ve örgütlenmeden geçiyor. Kadınlar olarak sömürü ve sefalet zincirini parçalamanın yolu zincirlerimizi kırmaktan yaşamı yeniden kurmaktan geçiyor."

Apaydın, tüm kadınları iktidarın kirli politikalarına karşı mücadele etmeye çağırdı.