1 Mayıs 2024 Çarşamba

Yemeksepeti motokuryelerinin mücadelesi sürüyor

Sefalet ücretine karşı direnen Yemeksepeti işçileri, Beşiktaş'ta bulunan Barbaros Meydanı'nda eylem yaptı. İşçiler, Yemeksepeti patronları tarafından muhatap alınmak istediklerini belirterek, kazanana kadar mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdi.

Mahkum edildikleri sefalet ücretine, ağır çalışma koşullarına ve maruz kaldıkları mobbinge karşı direnişlerini sürdüren Yemeksepeti işçileri, Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda eylem yaptı. Konvoylar halinde toplanan işçiler, mücadeleye devam edeceklerini haykırdı. Eylemde söz alan TEHİS sözcüsü Kubilay Çelik, ülkenin bir çok yerinden motokuryeler, sendikalar ve emek örgütlerinin mücadelelerine omuz verdiğini belirterek, "Bizim mücadelemiz bir ekmek mücadelesidir, onur mücadelesidir, haysiyet mücadelesidir" ifadelerini kullandı.

Çelik'in "Biz burada kazanmadan bir adım geriye atacak mıyız" sorusuna işçiler "Hayır" yanıtı verdi. Patronlar korktuğu için eylemlerinin polis ve TOMA'larla çevrildiğine işaret eden Çelik, "Biliyorlar ki eğer Yemeksepeti kazanırsa Türkiye'deki bütün motokuryeler ayağa kalkacak" dedi. Çelik, motokuryeler olarak mücadelelerinin emek ve birlik mücadelesi olduğunu vurguladı.

Eylemde söz alan bir Yemeksepeti işçisi, yönetimin kendilerini hiçbir şekilde muhatap almadığını ifade ederek, işyerinde sürekli psikolojik baskı ve mobbingle karşılaştıklarını dile getirdi. Zorlu hava koşullarında işlerini güler yüzle yaptıklarını belirten işçi, "Az bir parayı bize çok gördüler" dedi. Yemeksepeti patronları tarafından muhatap alınmak istediklerini vurgulayan işçi, mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

İşçiler eylemde sık sık "Direne direne kazanacağız" ve "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" sloganları attı. İşçiler, kornalarla ses çıkararak konvoylar halinde Beşiktaş sokaklarını eylem alanına çevirdi.