19 Mayıs 2024 Pazar

Yemeksepeti işçileri: Ya kazanacak ya öleceğiz

Direnişi sürdüren Yemeksepeti işçileri bugün de Genel Müdürlük önünde taleplerini yineledi. Patronun tuttuğu haksız ve hukuksuz tutanakları yırtarak protesto eden Yemeksepeti işçileri, haklarını elde edene kadar mücadeleyi yürüteceklerinin altını çizdi. 

Yemeksepeti işçilerinin haklı talepleri için direnişleri sürüyor. İşçiler, bugün de Genel Müdürlük önünde bir araya gelerek taleplerini sıraladı. İşçiler, patronun haklarında tuttuğu haksız ve hukuksuz tutanakları ise yırttı. 

'DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ'
Konvoy halinde eylem alanına gelen Yemeksepeti işçileri, "Direne direne kazanacağız" sloganlarını haykırdı. Kol kola girerek yürüyen işçiler, "Zafer direnen emekçinin olacak" dedi. 

"İşçi ve sendika düşmanlığını protesto ediyoruz" yazılı pankartın açıldığı eylemde, işçiler taleplerinin yer aldığı dövizleri taşıdı. 

GÜLÜM: DİRENECEĞİZ 
Eyleme destek veren Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, Yemeksepeti işçilerinin sefalet dayatmasına karşı hakları için mücadele ettiğini hatırlattı. "Yeni moda olarak esnaf kurye diye bir şey çıkardılar, işçi bile saymayıp daha fazla sömürmeye çalışıyorlar" diyen Gülüm, işçilere "Bunu kabul edecek miyiz" diye sordu. 

İşçiler hep bir ağızdan "hayır" yanıtı verdi. 

İşçileri her türlü baskıya, patronun her türlü hilesine rağmen direndiğinin altını çizen Gülüm, halklara direnişe destek olma Yemeksepeti'ni boykot etme çağrısı yaptı. Ülkenin dört bir yanına yayılan direnişlere gönderme yapan Gülüm, direnenleri selamladı. 

Gülüm'ün konuşması, "Direne direne kazanacağız" sloganıyla karşılık buldu. 

TUTANAKLARI YIRTIP PROTESTO ETTİLER
Öte yandan işçiler patronun haklarında tuttuğu haksız ve hukuksuz tutanakları yırtarak protesto etti. 

'AYDA BİR KEZ SOSYALLEŞEBİLİYORUM'
ETHA'ya konuşan direnişteki bir işçi, "Size sadece 3 haftalık mesaimi anlatmak istiyorum. Vardiya sistemi 11 saat çalışıyorum. İlk vardiya 11.00-23.00, ikinci vardiya akşam 16.20-03.30, üçüncü hafta da böyle ve ben bu şekilde para kazanmaya çalışıyorum. Benim sosyalleşme gibi bir imkanım yok. Ayda bir kez sadece o da eğer sabah 09.00 akşam 20.00'de çıkabilirsem. Hafta sonları ise izin yok" dedi. 

'YA KAZANACAK YA ÖLECEĞİZ'
Bir diğer işçi ise kameralarımıza şunları söyledi: "Direnişe devam ediyoruz. Ama yetkili hiç kimse sesimize kulak vermiyor. Yöneticilere, 'sesimizi duyun' diyoruz. Fazla istemiyoruz halarımızı istiyoruz tutanak tutmaya başladılar. Herkes yanımızda dursun. Ya kazanacağız ya öleceğiz."

TALEPLER YİNELENDİ
Yemeksepeti işçileri direneceklerinin altını çizdi. İşçiler şu talepleri yineledi: 
☑️ Net 5500 TL, prim ve yan haklar.
☑️ Mobbinge ve tutanak baskısına son.
☑️ İşkolumuz derhal taşımacılığa geçirilsin.
☑️ TÜMTİS'in sendikal yetkisine yapılan itiraz geri çekilsin.