20 Mayıs 2024 Pazartesi

Yemeksepeti işçileri patronu uyardı: Mücadelemiz sürecek

İzmir ve İstanbul'da eylem yapan Yemeksepeti emekçileri sendikal hakları ve maaşlarında iyileştirme istedi. Yemeksepeti işçileri, "Mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. 

Yemeksepeti emekçileri sendikal hakları ve maaşlarda iyileştirme için İzmir ve İstanbul'da kontak kapattı. 

İZMİR
İzmir Alsancak Yemeksepeti/Banabi deposu önünde bir araya gelen işçiler, hayat pahalılığına dikkat çekti, insanca yaşanacak bir ücret ve sendikal haklarını talep etti. İşçilerin basın açıklamasında "Bugün, asgari ücretin temel ihtiyaçları bile karşılamaya derman olamadığı TÜİK verilerine göre enflasyonun yüzde 36'lara dayandığı koşullarda yapılan bu zammın kabul edilebilir bir tarafı bulunmamaktadır" denildi.

Kuryelerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken bir Yemeksepeti işçisi şunları söyledi: "İşimizi çok ağırlaştırdılar ama maaşlarımızda herhangi düzenleme yapılmadı. Biz İzmir'de tüm Banabi şubeleri olarak greve gidiyoruz. Sendika kollarımız değiştirildi. Sendika hakkımız engelleniyor. Motorlarımızın arıza kaydı açılıyor, zamanında tamir edilmiyor. Bu nedenle hayatını kaybeden arkadaşlarımız var."

Yapılan açıklamada, "İşkolumuzdaki esnek, güvencesiz ve sendikasız çalışma modellerinin karşısında olmaya devam edeceğiz. Kimse meydanı boş sanmasın! Gücünü birliğinden alan sendikamız, YemekSepeti işçileri, sendikal haklanma kavuşana kadar mücadelesini sürdürecektir. YemekSepeti işverenini bir kez daha uyarıyoruz" denildi.

İSTANBUL
İstanbul-Leventteki genel merkezi önünde buluşan Yemeksepeti emekçileri, taleplerini sıraladı. Açıklamada, "Yemeksepeti, sendika hakkına da tahammül göstermiyor. İşveren yasal boşlukları kullanarak itiraz etmiş, hileli yöntemlerle iş kolu değişikliğine gitmiştir. Sendika üyesi işçilere yönelik baskı ve tehditlerle de örgütlülüğü engelliyor" denildi. 

Yemeksepeti çalışanlarının talepleri şöyle:
🔹 "Sendikamızın, çoğunluğu sağladığına ilişkin Bakanlık tespit kararına itirazınızı geri çekin;
🔹 İşçilerin anayasal hakkı olan sendika hakkını tanıyın;
🔹 Düşük ücret dayatmalarına ve esnaf kurye dayatmalarına derhal son verin. Aksi halde, üretimden gelen güç de dahil; meşru, yasal ve demokratik bütün haklarımızı sonuna kadar kullanmaktan çekinmeyeceğiz."