7 Mayıs 2024 Salı

Yemeksepeti direnişi 14. gününde: Siparişlerde yüzde 70 düşüş yaşandı

Direnişlerinin 14. gününde genel merkez önünde açıklama yapan Yemeksepeti işçileri, "Örgütlü bir işçiyi hiçbir kuvvet yenemez" dedi. İşçiler mutlaka kazanacaklarının altını çizdi. Öte yandan eylemde halkın desteğiyle Yemeksepeti siparişlerde yüzde 70 oranında düşüşlerin olduğu kaydedildi. 

Yüzde 17'lik zam dayatmasına karşı eyleme geçen Yemeksepeti işçilerinin direnişi 14. gününde. Nakliyat İş Sendikası çağrısıyla Yemeksepeti işçileri firmanın Levent'te bulunan genel merkezi önünde bir araya gelerek, açıklama yaptı.

"Yemeksepeti'nin sendika düşmanlığını protesto ediyoruz" yazılı pankartın açıldığı eylemde işçiler, "İşçiyiz haklıyız kazanacağız" ve "Yaşasın onurlu mücadelemiz" sloganları attı. Açıklamaya birçok siyasi parti temsilcisinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Musa Piroğlu'da destek verdi.

'SİPARİŞLER YÜZDE 70 ORANINDA DÜŞTÜ'
Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüsü Pelin Kahiloğlu, Yemeksepeti boykotunun halk tarafından sahiplenildiğine dikkat çekerek, Yemeksepeti siparişlerinin yüzde 70 oranında düştüğünün altını çizerek, "Siz kaybediyorsunuz. İşçiler mücadelelerini sürdürüyor. Biz kazanacağız" şeklinde konuştu.

'ÖRGÜTLÜ İŞÇİYİ HİÇBİR KUVVET YENEMEZ'
Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Yemeksepeti işçilerine ülkenin her yerinden desteklerin geldiğini söyledi. Küçükosmanoğlu, "Bu alana gelemeyen arkadaşlarımızın da yüreği ve kalbi burada. Mücadeleyi hep birlikte yürütüyoruz" dedi. "Örgütlü, birleşmiş bir işçiyi hiçbir kuvvet yenemez" diyen Küçükosmanoğlu, "Hiçbir kuvvet yenemeyecek. Yemeksepeti'nde direnişin zaferi işçilerin zaferi olacaktır. Bunu hep birlikte başaracağız. Önümüzdeki günlerde Yemeksepeti boykotunu çok daha etkili hale getirmek için girişimlerde bulunacağız. Bulunduğumuz her depoda, grupta mücadelemizi daha etkin hale getirerek Yemeksepeti patronuna karşı da işçilerin gücünü göstereceğiz. Mutlaka kazanan işçiler olacak" diye belirtti.