1 Mayıs 2024 Çarşamba

Yemeksepeti direnişçilerinden dayanışma ve boykot çağrısı

Direnişlerini sürdüren Yemeksepeti işçileri tüm kamuoyuna dayanışma; Yemeksepeti ve BanaBi'yi boykot etme çağrısı yaptı. 

İnsanca çalışma ve yaşam koşulları için direnişlerini sürdüren Yemeksepeti işçileri kamuoyuna dayanışma çağrısı yaptı. Direnişteki motokuryeler, Yemeksepeti ve BanaBi'yi boykot etmeye çağırdı. 

Levent'te bulunan Yemeksepti Genel Merkez önünde başlattıkları direnişi depolarda, kent merkezlerinde ve Yemeksepeti kuryelerinin bulunduğu her alanda sürdüğünü kaydeden direnişçiler, "Bizler haklarımızı alana kadar da devam edecek" dedi. 

"Net 5 bin 500 maaş, pirim ve yan haklar. Haklarını arayan hiçbir motokurye işten atılmayacak. İş kolumuzu derhal taşımacılığa geçirilsin. Sendikal faaliyet güvence altına alınsın" talepleriyle direnişe başladıklarını hatırlatan Yemeksepeti direnişçilerinin açıklaması şöyle devam etti:

"Gelinen süreçte hiçbir görüşme talebimize dönmeyen Yemeksepeti patronları, bizim sefalet koşullarında yaşamımızı istiyor. Bizler yalnızca insani şartlarda yaşayabileceğimiz bir ücret istiyoruz. Bizim sırtımızdan zenginliklerine zenginlik katanlar, bize sefaleti reva görüyor. 

Yemeksepeti ve Banabi şirketini haklarımızı alıncaya kadar boykot etmeye tüm değerli dostlarımızı davet ediyoruz. 22 gündür süren mücadelemize tüm emek kurumlarını, sanatçıları, akademisyenleri, yazarları mücadelemize omuz vermeye davet ediyoruz."