2 Mayıs 2024 Perşembe

YDG: Polis tacizi ve tehdidine karşı mücadeleye devam edeceğiz

Üyelerine dönük artan polis tacizi ve tehditlerine tepki gösteren Yeni Demokrat Gençlik, "Devrimci, demokrat, yurtsever gençliğe yönelik gerçekleştirilen baskı ve sindirme politikalarına karşı dün olduğu gibi bugün de kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Yeni Demokrat Gençlik, üyelerine dönük polis tacizi ve tehditlerine ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

'DEVLET YOLDAŞLARIMIZA YÖNELİK BASKILARINI ARTIRIYOR'
Basın açıklamasını okuyan Beren Harmanşa, her geçen güne gençlerin intihar haberleriyle uyandıklarını, Kürdistan, Filistin, Karabağ, Ukrayna'da haksız savaşlar sonucu çok sayıda insanın katledildiğini söyledi. Halkın yoksulluğa, işçilerin grev ve örgütlenmeye dönük yasaklarla, açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edildiğini belirten Harmanşa, "Akbelen'de, Kazdağları'nda, Cudi'de kapitalizmin kar ve sömürü hesabı doğayı katlediliyor. Biz biliyoruz ki; doğayı, canlıyı, insanı yok sayan ve sadece kendi sistemi ve sermayesinin derdinde olan bu düzenin varacağı nokta Erzincan İliç'te bizlere yaşatılanlardır" dedi.

Sömürü düzeninin yarattığı sorunlar çığ gibi büyürlen kadınlar, LGBTİ+lar, Kürtler, Aleviler, Ermeniler, göçmen ve mülteciler düşmanlaştırmak istenerek "böl, parçala, yönet" politikalarının hayata geçirildiğini ifade eden Harmanşa, "Burjuvazinin tüm ideolojik-politik saldırılarına karşın, ezilenlerin birlikte mücadelesini örgütleme kararlılığıyla gerçekleştirdiğimiz her eylem ve pratik karşısında devlet, mücadelemize ve yoldaşlarımıza yönelik baskılarını artırıyor" dedi.

'YOLDAŞLARIMIZ YOLLARI KESİLEREK TEHDİT EDİLDİ'
Hak alma mücadelelerinin faşizmin yasaklarıyla engellenmeye çalışıldığını, gençlere dayatılan geleceksizlik karşısında ortaya koydukları her eylemin polis şiddetinin gerekçesi haline getirildiğini belirten Harmanşa, "Yaşamın her alanında devlet şiddetine tanık değilmişiz gibi yoldaşlarımız ve aileleri polisler tarafından aranarak taciz ediliyor. Evlerinin önünde yahut, sokakta yürürken önleri polisler tarafından kesilerek tehdit ve taciz ediliyor. Karakolda sohbet adı altında fiziksel, psikolojik işkence dayatılıyor" ifadelerini kullandı.

Harmanşa, yoldaşlarına dönük polis tacizini şu şekilde anlattı: "31 Ekim-28 Aralık 2023'te Şifanur Çetin yoldaşımızın iki defa farklı ilçelerde polisler tarafından önü kesilerek tehdit edildi. 15 Mart tarihinde ise başka bir yoldaşımız ifade için çağırıldığı İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nde psikolojik ve fiziksel işkence saldırısına uğradı. Devam eden süreçte, 21 Mart'ta polisler tarafından önü kesilen yoldaşımız Ezgi Çetin evinin bulunduğu sokakta kendisini 'sizin masanızdayım' diye tanıtan 2 polis tarafından tehdit edildi. Bu saldırılar sırasında, fiziki ve psikolojik işkence durumunu sonlandırmaya çalışan yoldaşlarımız aileleriyle tehdit edildi."

'BİZİ MÜCADELEMİZDEN ALIKOYABİLECEK HİÇBİR GÜÇ YOK'
Yeni Demokrat Gençlik olarak bu saldırıların gençliğin gelecek ve özgürlük mücadelesine, örgütlü mücadeleye yönelik olduğunu bildiklerini vurgulayan Harmanşa, "Devrimci, demokrat, yurtsever gençliğe yönelik gerçekleştirilen baskı ve sindirme politikalarına karşı dün olduğu gibi bugün de kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz özgürlük mücadelesi yürütüyoruz, sömürüsüz bir dünya yaratma mücadelesi yürütüyoruz, bunu gerçekleştirene kadar bizi bu yoldan alıkoyabilecek hiçbir gücün olmadığını bir kere daha ifade ediyoruz" dedi.

'ÖRGÜTLENEREK CEVAP VEREBİLİRİZ'
Ardından söz alan Ezgi Çetin, bu saldırıların sadece kendilerine değil tüm gençliğe dönük olduğunu vurguladı. Anlatılan olaylar haricinde yaklaşık 7-8 aydır ailelerinin telefonla aranarak taciz edildiğini, kendilerine ajanlık dayatıldığını ve polis tacizine uğradıklarını belirten Çetin, korkmadıklarını belirterek bu saldırıların önüne örgütlenerek geçebileceklerini söyledi.

Şifanur Çetin ise, gençliğin mücadelenin en dinamik öznesi olduğunu ve egemenler tarafından tehdit olarak görüldüğünü belirtti ve bu saldırılara örgütlenerek cevap verebileceklerini vurguladı.