3 Mayıs 2024 Cuma

Yasanın yapmadığını mahalleli yaptı

Mahalleli, köpeğe sistematik tecavüzde bulunan esnafı cezalandırdı. 

Atalar mahallesi sakinleri, bir köpeğe sistematik tecavüz işkencesinde bulunan esnafı cezalandırdı. 

Kartal'ın Atalar mahallesinde tekel bayi sahibi olan Mehmet Haner'in bir ay boyunca dükkanında bir köpeğe sistematik şekilde cinsel işkence yaptığı ortaya çıktı. Haner hakkında sadece 600 lira para cezası kesildi. 

Siyah Şerit'te yer alan habere göre mahalleli, Haner'in dükkanının kepenklerine "tecavüzcü, sapık" yazarak teşhir etti ve camlarını kırdı. 

Haner, yine mahalle sakinleri tarafından darp edildi. 

YASALARDA HAYVAN HAKLARI
Türk Ceza Kanunu (TCK) ve Hayvanları Koruma Kanunu'nda hayvana yönelik tecavüz, "hayvanla cinsel ilişki" olarak yer alıyor. Ayrıca yasalara göre hayvanlar "sahipli" ve "sahipsiz" diye ayrılıyor. 

Eğer hayvan, hukuki olarak "sapipsiz" ise 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında değerlendiriliyor ve tecavüz işkencesinde bulunan kişiye sadece idari para cezası kesiliyor. Öte yandan kişi idari para cezasını ödemediği takdirde de herhangi bir yaptırım uygulanmıyor. 

Hayvan eğer yasaya göre "sahipli" ise o zaman hayvana yönelik tecavüz işkencesinde kişiye dava açılabiliyor. Ancak bu da hayvana yönelik tecavüzden değil TCK'daki "mala ceza verme" maddesinden.