30 Haziran 2024 Pazar

Yaşamını yitiren hasta tutsak Esen toprağa verildi

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren hasta tutsak Şefik Esen'in cenazesi, hiçbir tıbbi tedbir alınmadan, açık yaralarla ailesine teslim edildi. Diyarbakır'a götürülen cenaze, burada toprağa verildi.

Afyon Bolvadin T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tutulan ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'nde 40 gündür tedavi gören ağır hasta tutsak Şefik Esen yaşamını yitirmişti. Esen'in cenazesi, hiçbir tıbbi tedbir alınmadan, açık yaralarla ailesine teslim edildi. Diyarbakır'a götürülmek üzere Ankara Esenboğa Havalimanına getirilen Esen'in cenazesinin hastanede kefenlenirken kana boyandığı ve babasının tüm ısrarlarına rağmen yaraların kapatılmadığı öğrenildi.

Ankara Esenboğa Havalimanında Esen'in cenazesinin bulunduğu tabuttan kan damladığı ve tabutun havalimanı personelleri tarafından naylonla sarıldığı aktarıldı. Naylonla sarılan ve çivilenen Esen'in cenazesi uçağa bindirilerek Diyarbakır Havalimanına gönderildi.

Esen'in cenazesini ailesi, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) il ve ilçe örgütleri, Çınar Belediye Eşbaşkanları Semra Akyüz ve Mehmet Şerif Arzu karşıladı.

Çınar'a bağlı Beşpınar kırsal mahallesine götürülen Esen'in cenazesi burada toprağa verildi.