21 Mayıs 2024 Salı

Yaşamını yitiren Deniz son yolculuğuna uğurlandı

Metris Hapishanesi'nde fenalaşması üzerine kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden ağır hasta tutsak Turgay Deniz son yolculuğuna uğurlandı. Deniz'in cenazesine Kandıra Hapishanesi'nde tutsak olan kardeşinin katılmasına izin verilmediği öğrenildi. 

İstanbul'da tutsak olduğu Metris Hapishanesi'nde fenalaşması üzerine kaldırıldığı Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitiren ağır hasta tutsak Turgay Deniz, Sultanbeyli'de son yolculuğuna uğurlandı. Sabah saatlerinde hayatını kaybeden Deniz'in cenazesi ailesi tarafından hastaneden alınarak Sultanbeyli ilçesinde bulunan Abdurrahman Cami'ne götürüldü.

Dini vecibelerinin yerine getirilmesinin ardından Deniz'in cenazesi polis ve jandarma araçlarıyla ablukaya alınarak Osmangazi Mezarlığı'na götürüldü. Burada yapılan cenaze törenine Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanı Ferhat Encü, HDP Sultanbeyli İlçe Örgütü yöneticileri ve üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı. Düzenlenen defin töreni ardından törene katılanlar mezarlıktan ayrıldı.

Öte yandan Turgay'ın Kandıra Hapishanesi'nde tutsak bulunan kardeşi Ulaş Deniz'in cenazeye katılma talebinin ise hapishane idaresi tarafından engellendiği öğrenildi.

Aile, taziyeleri Pendik ilçesi Kavakpınar'da bulunan Bitlisliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde kabul edecek.