18 Nisan 2024 Perşembe

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi: Nadira'ya ne oldu?

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, 'intihar etti' denilerek üzeri kapatılan Nadira Kadirova dosyasındaki yeni gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. İnisiyatif, "Bu davanın üzeri kapatılamaz. Nadira intihar mı etti, yoksa öldürüldü mü? Nadira'ya ne oldu" diye sordu. 

Nadira Kadirova, AKP Milletvekili Şirin Ünal'ın evinde 23 Eylül 2019'de şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Nadira Kadirova'nın intihar ettiği ileri sürülerek açılan dosya takipsizlik kararıyla kapatıldı.

Kadirova'nın ailesinin avukatının son yaptığı açıklama, Nadira'nın dosyasında çok önemli delillerin dikkate alınmadığını gösterdi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, Şule Çet davasını da hatırlatarak "Nadira'nın ailesinin ve arkadaşlarının verdiği ifadelere göre Nadira intihar edecek biri değildi. Son olarak da öğrenilen bilgilere göre ise Nadira'nın rahminde sadece erkeklerde olan PSA bulgusu bulundu. Bu bulgu yine 'intihar' denilerek üzeri kapatılmaya çalışılan Şule Çet'in rahminde de bulunmuştu ve davanın tüm seyrini değiştirmişti" dedi. 

"Bu davanın üzeri kapatılamaz" diyen Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, bir açıklama yapılmasını istedi.

"Nadira intihar mı etti, yoksa öldürüldü mü?" sorusunu yönelten İnisiyatif şunları kaydetti:

"Biz kadınlar soruyoruz: 
-Nadira intihar mı etti yoksa öldürüldü mü?
-Nadira intihar etmiş bile olsa intihara Nadira'yı sürükleyen sebepler neydi?
-Şirin Ünal'ın Nadira'yı cinsel şiddete maruz bıraktığı iddiaları doğru mu?
-Nadira'nın bedeni neden ülkesine kaçırırcasına gönderildi?
-Nadira'ya ne oldu?

"Tüm bu soruların cevabını istiyoruz. Halk sağlığını yakından ilgilendiren coronavirüs gündem olabilir ama kadın katliamları, şüpheli kadın ölümleri devam ediyor. Biz bunların hiçbirinin peşini bırakmayacağız. 'Nadira'ya ne oldu?', 'Yeldana'ya ne oldu?', 'Gülistan nerede?' diye sormaya devam edeceğiz. Kadın dayanışmasının gücüyle Şule Çet davasındaki gibi erkek adaletin değil, gerçek adaletin sağlanması için mücadele edeceğiz."