3 Mayıs 2024 Cuma

Yaşam Meclisleri'nden yerel seçim öncesi Antakya'da açıklama

Deprem katliamının ardından Antakya'da ortaya çıkan devrimci dayanışmanın yerel seçimlerde, halkın yararına olacak devrimci, sosyalist bir aday çıkarmada başarısızlığına dikkat çeken Yaşam Meclisleri, tutumlarının oy verip kenara çekilmek olmayacağının altını çizdi.

Yaşam Meclisleri Antakya'da düzenlediği açıklamasında yerel seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Kendimizden başka kurtarıcı beklemiyoruz! Hatay'ı yeniden kurmak için örgütlenelim" şiarıyla düzenlenen açılamada basın metnini Evrim Çakır okudu.

AKP'nin "oy yoksa hizmet yok" tehdidine ve CHP'nin deprem suçlarına ortak olmuş Lütfü Savaş'ın adaylığında ısrar ettiğini hatırlatan Çakır, "Bizi enkaz altında bırakan düzenin aktörlerinde değişen bir şey yok" dedi.

Deprem sonrasında gelişen dayanışma içinde öne çıkan devrimci, sosyalist güçlerin ortak bir aday çıkarma girişiminin başarısız olduğunu kaydeden Çakır, oy verip kenara çekilme tutumu içinde olmayacaklarını vurguladı. Çakır, barınma başta olmak üzere eğitim, sağlık, enerji, su, ulaşım hakkı mücadelesini sürdüreceklerini, bu yönde atılan tüm adımları da destekleyeceklerini ifade etti.

Çakır, şöyle devam etti: "Buradan seçimlerde aday olanlara, oy kullanacak olanlara, tüm kamuoyuna sesleniyoruz. Anayasada güvence altına alındığı söylenen barınma hakkımız başta olmak üzere, eğitim hakkımız, sağlık hakkımız, enerji hakkımız, su hakkımız, ulaşım hakkımız için, insanca bir yaşam için, kentimizin bilime, kültürümüze, insanca bir yaşama uygun şekilde yeniden inşası için mücadele edeceğiz. Bu yönde atılan adımları destekleyecek, haklarımızı gasp etmeye çalışanların ve bizi yok sayanların karşısına dikileceğiz. İrademiz Yaşam Meclisleri'ndedir. Yaşamak için, insanca bir yaşam için, haklarımız için, gerçek demokrasi için, Hatay'ı yeniden kurmak için Yaşam Meclisleri'nde örgütlenelim. Kendimizden başka kurtarıcı beklemiyoruz! Hatay'ı yeniden kuracağız!"