3 Mayıs 2024 Cuma

Yasağa rağmen Gülensu-Gülsuyu Halk Festivali gerçekleştirildi

Gülensu-Gülsuyu Halk Festivali Maltepe Kaymakamlığı'nın yasak kararına rağmen Nurettin Sözen Parkı'nda gerçekleştirildi.

Gülensu-Gülsuyu Güzelleştirme, Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin çağrısıyla dün Nurettin Sözen Parkı'nda "Çeteleşmeye, yozlaşmaya ve yoksulluğa karşı halk festivalinde buluşalım" şiarıyla düzenlenmek istenen festival Maltepe Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Yasak kararına rağmen etkinlik gerçekleştireceklerini duyuran Gülensu-Gülsuyu derneğinin çağrısı üzerine Nurettin Sözen Parkı ile Gülensu Mahallesi zırhlı araçlar ve çevik kuvvet polisleri ile ablukaya alındı.

Yeni Demokrasi'nin haberine göre; polisler parkın içerisine sahne kurulmasını engellerken festivale katılmak isteyen kitleyi de taciz etti. Polis ablukasına ve yasak kararına rağmen Gülensu-Gülsuyu Güzelleştirme Derneği imzalı "Yaşam alanlarımızı savunuyoruz" şiarlı pankart açıldı.

Festival alanında bir araya gelen kitle "Faşizme karşı omuz omuza" sloganıyla polis tehdidine ve tacizine tepki gösterdi. Dernek adına yapılan konuşmada, devletin mahalle halkının bir araya gelmesinden korktuğu ve bunu engellemek istediği, dayanışma ve mücadeleyle bu yasakların aşılacağı ifade edildi. Bu festivalin son olmadığı aksine bir başlangıç olduğu, daha güçlü birliktelikler yaratılacağı ve bağlar kurulacağı belirtildi.

Yapılan konuşmanın ardından Ümit Taşkıran, Grup İsyan Ateşi ve Bülent Renkli müzik dinletisi verdi. Yasaklama kararına tepki gösteren sanatçılar, "Biz sokaklarda, caddelerde müziğimizi yapmaya devam edeceğiz. Direnişin olduğu her yerde sizin desteğinizle sözümüzü söyleyeceğiz" dediler.

Etkinlik, "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganıyla sona erdi.