17 Mayıs 2024 Cuma

Yargıya çağrı: Peker'in iddialarına ilişkin harekete geçin

İstanbul Tabip Odası ve MAZLUMDER, çete lideri Peker'in ortaya döktüğü devlet-mafya kirli ilişkilerine ilişkin tarafsız ve adil bir yargılama süreci başlatılmasını istedi. 

Çete lideri Sedat Peker'in sosyal medya hesaplarından bölümler halinde yayınladığı videolarda, 90'lı yıllardan başlayarak çeşitli faili meçhul cinayetler, devlet içi çeteleşmeler, soruşturma ve kovuşturmalara müdahale örnekleri, uluslararası uyuşturucu ticareti, tecavüz, tehdit, darp ve benzeri pek çok suça ilişkin veriler sundu.

Ancak Peker'in iddialarına ilişkin tarafsız ve adil bir yargılama süreci de başlatılmadı. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu ve MAZLUMDER Peker'in iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

MAZLUMDER: ADİL YARGILAMA HEMEN ŞİMDİ SAĞLANMALI
MAZLUMDER, "Devlet, mafya ve organize suç örgütleri arasındaki hukuk dışı ilişkiler ağına ve bunların işbirliğinde işlendiği iddia edilen yaşam hakkı ihlallerine yönelik suçlar başta olmak üzere tüm suçlar hakkında, Cumhuriyet Savcıları tarafından etkin soruşturmalar başlatılmalıdır. İddialara konu olan kapatılmış dosyalar yeniden açılmalı, kovuşturma ve yargılama süreçleri yeniden harekete geçirilmeli, haksız şekilde itham altında kalmış kişilere bu yolla aklanma imkanı sunulmalıdır. İddiaların soruşturma ve kovuşturma süreçleri, kamu vicdanını rahatlatmak adına TİHEK, DDK, Ombudsmanlık kurumu gibi yapılarca takip edilmelidir. MAZLUMDER olarak, geçmişle yüzleşebilen, adil yargılamayı kurumsallaştırabilmiş, hesap verebilir bir hukuk devletinin hepimiz için, hemen şimdi sağlanması gereken en önemli toplumsal ihtiyaç olduğunu vurgulamak isteriz" dedi.

İSTANBUL TABİP ODASI: YARGININ HAREKETE GEÇMEMESİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ
Topluma karşı işlenen suçların tüm failleri ile siyaset, sermaye ve mafya üçgeninde girilen tüm gizli ve kirli ilişkilerin açığa çıkarılmasını ve sorumluların halka hesap verilmesi gerektiğini kaydeden İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu da "Bu hesabı sorması beklenen yargının bugüne kadar harekete geçmemiş olması düşündürücüdür. Ülkemizde yaşanan ekonomik ve sosyal krize ek olarak Covid-19 salgınının yönetiminde de başarısız olan siyasi iktidarın hesap vermek yerine demokrasi ve özgürlükleri tamamen ortadan kaldırma girişimlerine karşı itirazımızı siyasi iktidarın bu politikalarından zarar gören tüm toplumsal kesimlerle birlikte sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.