17 Mayıs 2024 Cuma

Yargıtay, 155'i arayan erkeğin 'iyi hal' indirimini bozdu

Diyarbakır'da 8 yıl önce Mübarek Turan'ı katleden Veysi Turan hakkında 155'i aradığı bahanesiyle verilen ceza indirimi Yargıtay tarafından bozuldu.

Diyarbakır'da Mübarek Turan'ı katleden Veysi Turan hakkında yerel mahkemenin verdiği indirim kararı Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi tarafından bozuldu.

Yargıtay, yerel mahkemenin evli olduğu kadını öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdikten sonra "155"i aradığı bahanesiyle indirim uygulayarak cezayı müebbet hapis cezasına çevirmesine itiraz etti.

Yargıtay kararının ardından kadın katili Veysi Turan'ın 16 Haziran'da bir kez daha mahkemeye çıkacağı öğrenildi.

'YARGITAY DOĞRU BİR KARAR VERDİ'
Yargıtay kararını doğru bulduklarını belirten Mübarek Turan'ın aile avukatı Burak Göncü, "Sanığa verilen iyi hal indiriminin kaldırılmasını çok doğru bir karar" dedi.

İkinci kez kız çocuk doğurduğu için Mübarek Turan uyurken, şakaklarına elektrik vererek katleden Veysi Turan ile ilgili verilen indirim kararının büyük bir vicdan yarası oluşturduğunu söyleyen avukat Göncü, yerel mahkemenin Yargıtay'ın bozma kararına uyması gerektiğini kaydetti. Katil Veysi Turan'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Göncü, "155 ihbar hattını araması iyi hal indirimi olarak değerlendirilmişti. Fakat sanığın mahkemeye hiçbir şekilde tutum, davranışları, doğru beyanlarda bulunmayışı da TCK 62'nin ruhuyla uyuşmamaktadır. Bu yüzden bu karara itiraz ettik ve Yargıtay'ın verdiği kararı doğru ve hukuki bulmaktayız" diye konuştu.