19 Mayıs 2024 Pazar

Yapı&Yapı önünde direniş başladı

Haklarının gasp edilmek istenmesine karşı Yapı&Yapı önünde direnişe başlayan inşaat işçileri, tüm hakları alana kadar direneceklerini kaydetti. 

İnşaat-İş Sendikası ve DİSK/Dev Yapı-İş, Finans Merkezi Şantiyesi'nde Yapı Yapı İnşaat ve Genç Mühendislik'te çalışan üyelerinin gasp edilmek istenen hakları için direnişe başladı. 

Genç Mühendislik'in talebi üzerine sendika temsilcileriyle yapılan toplantı sonucu işçilerin talepleri kabul edilmedi. Bunun üzerine Yapı&Yapı önünde direniş başladı. 

"Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz" pankartının açıldığı direnişte, "Haklarımızı gasp etmeye çalışıyor. Bizim istediğimiz yasal haklarımız. Yaz demedik, kış demedik çalıştık, mesai yaptık. Bugün bize zam vermeyerek işten çıkmamızı istediler işten çıkıyoruz ama üç kuruşumuz ödenmiyor. Kuruşu kuruşan almadan haklarımız ödenene kadar bu direniş devam edecek" denildi. 

İşçilerin eylemi, "İnşaat işçisi köle değildir", "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla sürdüren işçleri gece-gündüz Yapı&Yapı önünden ayrılmayacaklarını kaydetti.