29 Haziran 2024 Cumartesi

Yangöz'den 'kayyuma geçit vermeyeceğiz' mitingine çağrı

İstanbul'da 29 Haziran Cumartesi günü saat 19.00'da Kartal meydanında düzenlenecek mitingin amacının, "Kayyum politikası ile AKP-MHP faşist bloğunun Kürt yurttaşların iradesini gasp etmek, kaybettiği seçimlerin intikamını yurttaşlardan almak ve bütün Türkiye'ye baskıyı genişletme politikalarına hayır demek, mücadeleyi büyütmek" olduğunu kaydeden DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz, emek, barış ve özgürlükten yana olan herkesi mitinge davet etti. 

İstanbul'da, Hakkari halkının iradesinin gasp edilmek istenmesine karşı çok sayıda kişi Kartal'da buluşulacak. Yerel seçimlerde halkın iradesiyle seçilen Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış 3 Haziran sabahı gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Akış'ın gözaltına alındığı gün, yerine Hakkari Valisi Ali Çelik başkan vekili olarak atanarak Kürt halkının iradesi gasp edilmişti. 

HALKLAR HAKKARİ'DE KAYYUMA GEÇİT VERMEYECEĞİNİ HAYKIRDI
Kayyum darbesine karşı Hakkari halkı sokağa dökülürken Kürdistan ve Türkiye kentlerinde eylemlerle halkın direnişi selamlandı. Darbeyle belediye başkanlığı koltuğuna oturan valinin ilk işi kentte eylem ve etkinlik yasağı almak oldu ancak halkın iradesi karşısında yasak paçavraya çevrildi. 13 Haziran'da Türkiye ve Kürdistan kentlerinden kente akın eden halklar darbeye karşı mücadeleyi yükselteceklerini kaydetmişti. 

29 HAZİRAN'DA KARTAL MEYDANINDA MİTİNG
Mitingin ardından kentlerde kayyuma karşı adalet nöbetleri sürüyor. İstanbul'da da nöbet eylemi sürerken bu cumartesi Kartal meydanında kayyum darbesine karşı miting düzenlenecek. İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla 29 Haziran Cumartesi günü saat 19.00'da Kartal meydanında "Emeğimiz ve özgürlüğümüz için kayyuma geçit vermeyeceğiz" şiarıyla gerçekleşecek mitinge ilişkin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz, ETHA'ya konuştu. 

'KÜRT HALKIYLA DAYANIŞMANIN BÜYÜTÜLECEĞİ BİR MİTİNG'
Yangöz, "Emeğimiz ve özgürlüğümüz için kayyuma geçit vermeyeceğiz mitingimiz Türkiye'de demokrasi ve özgürlüğü savunan partilerin, demokrasi güçlerinin, emek hareketinin, kadınların ve gençlerin bir arada faşizme hayır diyecekleri, demokrasi mücadelesini, Kürt halkı ile dayanışmayı büyütecekleri bir mitingdir" dedi. 

'BARIŞ, EMEK VE ÖZGÜRLÜKTEN YANA OLAN HERKESİ DAVET EDİYORUZ'
Mitingin amacını "Kayyum politikası ile AKP-MHP faşist bloğunun Kürt yurttaşların iradesini gasp etmek, kaybettiği seçimlerin intikamını yurttaşlardan almak ve bütün Türkiye'ye baskı politikalarını genişletmek istiyorlar. Bu politikalara hayır demek, mücadeleyi büyütmek temel amacımızdır" sözleriyle aktaran DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz, şu çağrıyı yaptı: "Barıştan, emekten, özgürlükten yana olan kadınlar, ezilenler, yoksullar ve tüm ötekiler olarak 29 Haziran Cumartesi saat 19:00 da Kartal meydanındayız. Emeğimiz ve özgürlüğümüz için kayyuma geçit vermeyeceğiz. Barış, emek ve özgürlükten yana olan herkesi mitingimize davet ediyorum."