20 Nisan 2024 Cumartesi

Yandaş medyanın hedef gösterdiği Zennur Orta konuştu

Evinde PKK'li yakalandığı yönündeki yalan haberlere dair açıklama yapan HDP Kayseri milletvekili adayı Zennur Orta, yerel basının iki yüzlü tavrına şaşırmadığını belirtti.
Ulusal ve yerel basında HDP milletvekili adayı Zennur Orta'nın evinde PKK'lilerin yakalandığı yönünde servis edilen haberler ile ilgili açıklama yaptı.
 
Kayseri'ye inşaat işçisi olarak gelen Ahmet Orta, amcasının oğlu olan Zennur Orta’nın oturduğu mahalleden ev kiraladı. 27 Haziran günü saat 23.00 civarında ise kirada oturduğu evinden gözaltına alındı. Ertesi sabah HDP milletvekili adayı Zennur Orta, Kayseri Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'ne giderek konuya ilişkin ifade vermiş ve ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
 
Konuya ilişkin açıklama yapan Zennur Orta, yapılan haberlerin hayal ürünü ve kasıtlı olduğunu belirterek "Kayseri ve ülke genelinde HDP'nin gösterdiği seçim başarısını bu haberlerle gölgelenmeye çalışıyor. Demokrasi, barış ve eşitlik mücadelemizden bizleri döndüremeyecekler" dedi. Seçim sürecinde HDP ile ilgili tek bir haber yapmayan Kayseri yerel basının bu yalan haberle böylesine iki yüzlü ilişkilenmesinin kendisini şaşırtmadığını söyleyen Zennur Orta, "Korkmayın yarın aydınlık hep birlikte bu ülkeyi aydınlığa taşıyacağız" diye belirtti.