25 Nisan 2024 Perşembe

Yanan ormanlar ve hayatını kaybeden canlılar için eylem çağrısı

Birçok noktada başlayan orman yangınları sürüyor. Hükümet gerekli çalışmayı yürütmezken, yangına müdahale etmeye çalışan halkı da engelliyor. Bu akşam 20.00'de sosyal medyada yapılacak eylemle, yangına ve hayatını kaybeden canlılar için dayanışma çağrısı yapılacak. 

Türkiye'nin birçok bölgesinde başlayan yangınlar bir haftadır sürüyor. Hükümet yetkilileri yangına müdahale etmezken, vatandaşın müdahalesini engellemeye çalışmış, yurt dışına yapılan yardım çağrılarını ise "Türkiye'yi aciz düşürmek" iddiasıyla hedef göstermişti. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hükümetin süreci yönetememe eleştirilerine "elimle mi söndüreceğim" diye tepki gösterirken, halk yangına çıplak elle müdahale etmeye çalıştı. Ana akım medya "yangın kontrol altında" yönünde yalan haberler yaparken, olay yerinden çekilen videolar ile halka Saray medyasının yalan haberlerini sosyal medyada teşhir etmiş ve yardım çağrılarını sürdürmüştü. 

Yangın bölgelerinde çalışmalar sürerken bu akşam, Twitter'da 20.00'da yapılacak sosyal medya eliyle; orman yangınlarına ve hayatını kaybeden canlılar için çağrı yapılacak.