20 Mayıs 2024 Pazartesi

Yakalanan 5 IŞİD'li ile ilgili detaylar

DSG ve Irak ordusunun koordineli yürüttüğü operasyonu sonucunda yakalanan 5 IŞİD çetesi ve operasyon detayları açıklandı.
Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve Irak ordusunun koordineli yürüttüğü ve en çok aranan 5 IŞİD çetesinin yakalandığı operasyonun detayları açıklandı.
 
Irak Güvenlik Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, yakalananların isimleri şöyle: "İsmail Alwan Salman El-İthawi (Ebu Zeyd el Iraki), Saddam Ömer Yahya El-Jamal (Ebu Ruqeya ensari), Muhammed Hüseyin (Ebu Seyf el şeiti), İssam Abdülkadir El-Zobaie (Ebu Abdul Haq el İraqi), Ömer Şihab Hammad Karbouli (Ebu Hafs el-Karbouli)."
 
Irak Güvenlik Uzmanı Hisham al Said, İsmail Alwan Salman El-İthawi'nin Bağdadi'nin doğrudan yardımcısı olduğu ve çeşitli ülkelerdeki çetelerin banka hesaplarına havale yapılmasından sorumlu olduğunu söyledi.
 
Irak Güvenlik Basın Merkezi de El-İthawi'den alınan bilgilere doğrultusunda Suriye-Irak sınırında operasyon düzenlediğini kaydetti.
 
El-İthawi'nin yakalanmasından sonra, çetenin banka hesapları ve kullanılan tüm kodları deşifre etti.
 
BİRÇOK KATLİAMIN EMRİNİ VERDİLER
 
Tutuklananlar arasında çetenin doğudaki Fırat bölgesinin valisi olarak adlandırılan IŞİD çetesi Suriyeli Saddam el-Jamal'ın da olduğu belirtildi.
 
Yakalanan IŞİD çeteleri üyelerinin Musul ve Anbar'da birçok saldırıya katıldığı ve birçok sivilin katledilmesi için emir verdiği ifade edildi.
 
40 IŞİD ÇETESİ DE ÖLDÜRÜLDÜ
 
Irak Güvenlik Basın Merkezi, IŞİD çetelerinden alınan bilgiler doğrultusundaki Irak-Suriye sınır hattında yapılan hava saldırısında 40 IŞİD çetesinin de öldürüldüğüne dikkat çekti.
 
Yakalanan 5 IŞİD çetesinin fotoğrafları da paylaşıldı.
 
KOALİSYON SÖZCÜSÜ: ÖNEMLİ BİR DARBE
 
ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyonun Sözcüsü Ryan Dilon de dünkü açıklamasında, DSG ve Irak ordusunun koordineli operasyonu sonucu IŞİD çetelerinin 5 önemli sorumlusunun sağ yakalandığını duyurdu. Ele geçirilen çetelerin Deyr ez Zor sorumluları olduğu, 4'ünün Iraklı, birinin Suriyeli olduğu belirtildi.
 
Dillon, "Yakalanmaları IŞİD'e vurulan önemli bir darbedir ve Irak ordusu ile DSG arasında IŞİD'in yenilgisi için yürütülen mücadeledeki geniş koordinasyonu gösteriyor” açıklamasını da yaptı.