24 Nisan 2024 Çarşamba

Web Help'te işçi kıyımı, valilikten eylem yasağı

Web Help çağrı merkezinin Van şubesinde dayatılan kölelik koşullarına karşı çıkan işçiler Kod 49'tan işten çıkarıldı. Sesini duyurmak isteyen işçilere ise Van Valiliği eylem yasağı getirdi.

60 ülkede 100 bine yakın çalışanı olan Web Help çağrı merkezinde uzun bir süredir işçi kıyımı yaşanıyor. İstanbul, İzmir ve Van başta olmak üzere 14 binin üzerinde emekçinin çalıştığı bu şirket Van'da dayatılan kölelik koşuluna karşı çıktığı için işçileri Kod 49'tan işten çıkardı.

Saatlerce molasız çalışan çağrı merkezi işçileri, sağlık sorunları için hastaneye gittiklerinde ise işten çıkarılmakla tehdit ediliyor; boyun eğmeyen ve mobbinge karşı durdukları için işten atılan işçiler ise seslerini duyurmak istediğinde karşılarında Van Valiliğinin keyfi yasaklarını gördü.

Öte yandan kadın istihdamı sağladığı için plaket verilen Web Help çağrı merkezi de ilk olarak kadın çalışanların işine son verdi.

İşçi kıyımını duyuran Türkiye İşçi Partisi (TİP), çağrı merkezinin CEO'sunn Metin Tarakçı olduğunu kaydetti, şu uyarıyı yaptı: "Van'da sesini kısmaya çalıştığınız işçi kardeşlerimizin sesi soluğu olacağız. İşçileri tehdit ve şantajla istifaya zorlamanın hesabını vereceksiniz."

AKP, Van Valiliğine ve kayyuma da seslenen TİP, "Emekçilerin her türlü mücadele ve hak taleplerini keyfi uygulamalarla kısmaya çalıştıkça karşınızda örgütlü işçileri, direnen insanları gördünüz. Ayağınızı denk alın, işçilerin karşısına hukuksuza dikilen kolluk kuvvetleriniz iyi bilsin ki bu ülkenin işçilerine karşı ördüğünüz barikatlarınız vız gelir tırıs gider" dedi.

Çağrı merkezi çalışanların sesine ses verme ve dayanışma çağrısı yapan TİP, "Saray rejimine karşı zincirlerimizden başka kaybedecek bir şeyimiz yok, kazanacağımız bir dünya var" ifadelerini kullandı.

Foto: Arşiv