18 Mayıs 2024 Cumartesi

Veteriner hekimler mağdur ediliyor

Ek gösterge konusunda beşeride çalışan hekimlere tanınacak olan hakların veteriner hekimlere de tanınması vurgulayan Tarım Orkam-Sen Adana Şube Başkanı Demir, veteriner hekimlerin yok sayılarak mağdur edildiğini kaydetti. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Aralık 2021 tarihli  hekimlere ek ödemeye ilişkin açıklamasında veteriner hekimleri bir kez daha hekim saymayarak yeni bir mağduriyet yarattı. 

Tarım Orkam Sen Adana Şube Başkanı Yılmaz Demir, Koca'nın açıklamasına dikkat çekerek veteriner sağlık sınıfı çalışanlarının personel, malzeme, donanım, iş gücü ve benzersiz yetersiz şartlarda hayvan hastalıkları ile tekin bir şekilde mücadele etmeye çalıştığını söyledi.

Demir, "Kamuda Veteriner İşleri Genel Müdürlüğü ve Taşra Teşkilatı yeniden kurulmalı; sağlık sınıfına dahil çalışanlar arasındaki her türlü ayrımcılığa son verilmedir. Sağlık Bakanlığı çalışanlarına yeniden tanınan filli hizmet zammı Veteriner sağlık sınıfı çalışanlarına da tanınmalıdır. Ek gösterge konusunda beşeride çalışan hekimlere tanınacak olan haklar veteriner hekimlere de tanınmalıdır" dedi.

Tarım Orkam-Sen'in kamuda çalışan veteriner sağlık çalışanlarının hakları için mücadelesini her alanda yükselterek sürdüreceğini dile getiren Demir, "Haksızlıkların giderilmesi ve yeni mağduriyetlerin önüne geçilmesi için veteriner hekim meslek örgütleri ile sağlık meslek örgütlerini ortak tutum almaya, birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.