24 Nisan 2024 Çarşamba

Veli-Der: Çocuklarımızın geleceği çemberinize sığmaz

Bakanlığın Çember Sistemi olarak tarif ettiği yeni orta öğretim sınav sistemine itiraz eden Veli-Der bir çok ilde yaptığı basın açıklaması ile "Çocuklarımızın geleceği çemberinize sığmaz" dedi.
Orta öğretim sınavlarına kısa bir süre kala değiştirilen sınav sistemine karşı Öğrenci Veli Derneği (Veli Der) birçok ilde basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.
 
İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüyen Veli-Der basın açıklaması yaptı. Veli Der Başkanı İlknur Kaya Bahadır, sınav yerleştirme kılavuzunun hazırlanmasının 25 Haziran'da açıklanmasına rağmen liseye geçiş sınavının 2 Haziran'da yapılacağını belirterek öğrencilerin meslek liseleri, imam hatipler veya özel okullar gitmeye zorlandığını ifade etti. 
 
Bahadır, sınav sisteminin öğrencilerin tercihlerini yok saydığını, okulları "nitelikli" ve "niteliksiz" diye ayırdığını, 5 okul arasından adrese dayalı olarak öğrencilerin isteği dışındaki okullardan birine gitmeye zorlandığını ifade ederek "Çocuklarımızın geleceği çemberinize sığmaz" dedi.
 
Bahadır, taleplerimizi aylardır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ilettiklerini ancak bir türlü yanıt alamadıklarını söyleterek "Taleplerimizi bu kez posta güvercinleri ile ileteceğiz" dedi. 
 
Bahadır'ın açıklamasının ardından her birinin ayaklarına bir talebin yazılı olduğu güvercinler uçuruldu.
 
BAKANLIK MAHKEME KARARINI YOK SAYIYOR
 
Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ise alelacele değiştirilen sınav sistemine karşı Eğitim Sen olarak dava açtıklarını ve davayı kazandıklarını belirterek Bakanlığın yine de sınav yerleştirme kılavuzunu 25 Haziran'da açıklanmasına tepki gösterdi. 
 
Aydoğan, 25 Haziran'a dek velilere çember sistemine karşı başlattıkları imza kampanyasına destek verme çağrısında bulundu.