9 Mayıs 2024 Perşembe

'Vatan Budak ve 33'lerin kavgasını yaşatacağız'

Suruç katliamında ölümsüzleşen Vatan Budak İstanbul Gaziosmanpaşa'daki Karlıtepe Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Anmaya Budak'ın ailesinin yanı sıra, HDP, ESP, SGDF, Anarşist Gençlik, YDG ve Gençlik Komünleri üyeleri katıldı.

Suruç katliamında ölümsüzleşen Vatan Budak İstanbul mezarı başında anıldı. Gaziosmanpaşa'daki Karlıtepe Mezarlığı'ndaki anmada, Vatan şahsında 33 düş yolcusu anısına saygı duruşunun bulundu.

Anmaya, Vatan Budak'ın ailesinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu, Anarşist Gençlik, Yeni Demokrat Gençlik ve Gençlik Komünleri katıldı.

TOPRAK: YOLDAŞLARIMIZIN DÜŞLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK
Anmada konuşma yapan ESP İstanbul İl Yöneticisi Gamze Toprak, SGDF'li gençlerin yürüttüğü Kobanê inşa kampanyasının Rojava devriminde vücut bulduğunu, Türkiye-Kürdistan birleşik devriminin teoriden çıkıp pratikleştiğini söyledi. 33 düş yolcusunun hastane, park, kütüphane yapımı için yola çıktığını hatırlatan Toprak, "Bugün yoldaşlarımızın adları Kobanê'de parklara, hastanelere, kütüphanelere veriliyor. Hiçbir düş yarım kalmayacak dedik, yoldaşlarımızın düşlerini gerçekleştirdik" diye konuştu.

'AFFETMEYECEĞİZ, HESAP SORACAĞIZ'
Vatan Budak'ın kara bayrağını taşıyarak yıkılmış bir kenti inşa etmek için yola çıktığını kaydeden Toprak, "Yoldaşlarımız, tecavüzcü çete devleti AKP-MHP faşizmi tarafından katledildi. Unutmayacağız, affetmeyeceğiz lafzı bir söz değil bizim için. Özgürlük uğruna şehit düşmüş tüm yoldaşlarımız için hesap soracağız, affetmeyeceğiz. Hiçbir düş yarım kalmayacak" dedi.

ANARŞİST GENÇLİK: VATAN'IN TOPRAĞI KURUMAYACAK
Anarşist Gençlik adına yapılan konuşmada, Vatan Budak'ın bir anarşist, devrimci olduğu hatırlatıldı. Budak'ın özgür, sınırsız bir yaşama olan inancıyla saldırılarla yıkılmış bir kentle dayanışmak, çocuklara umut olmak için Kobanê'ye doğru yola çıktığı belirtilen konuşmada, "Devletin katliamı sonucu yarım kalan düşleri yaşatmak, tamamlamak için mücadeleyi sürdüreceğiz. Yere düşen bayraklarını kaldırdık, mücadelelerini sokaklarda büyüttük. Yine söz veriyoruz Vatan'ın toprağı kurumayacak, onların kavgalarını yaşatacağız. Suruç katliamını, yoldaşlarımızı, Vatan'ı unutmayacağız, unutturmayacağız" denildi.

HDP: ADALETİ BİRLİKTE MÜCADELE EDEREK SAĞLAYACAĞIZ
HDP Gaziosmanpaşa İlçe yöneticisi de yaptığı konuşmada, Kobanê'ye umut olmak yola çıkan 33 düş yolcusunu andı, Kobanê'nin inşa edildiğini ve düşlerin yarım kalmadığını söyledi. Yarım kalan tek şeyin adalet olduğunu kaydeden HDP yöneticisi, adaleti de birlikte mücadele ederek sağlayacaklarını vurguladı.