26 Nisan 2024 Cuma

Vatan Budak ölümünün 3. yılında mezarı başında anıldı

Suruç katliamında yaralı kurtulan ve 3 Ağustos'ta hayatını kaybeden anarşist Vatan Budak mezarı başında anıldı.
20 Temmuz Suruç katliamında ağır yaralanan ve 3 Ağustos'ta yaşamını yitiren Vatan Budak Gaziosmanpaşa Karlıtepe Mezarlığında mezarı başında anıldı.
 
Suruç aileleri, Suruç yaralıları ve tanıkları, ESP, HDP, ÖTSP ve anarşistlerin katıldığı anma saygı duruşu ile başladı. Anmada konuşan ESP temsilcisi "Onların düşleri asla yarım kalmayacak. Onlar sosyalistlerin, devrimcilerin mücadelesiyle yaşıyorlar. Vatan Budak şahsında tüm Suruç şehitlerinin mücadelesi önünde saygı ile eğiliyoruz" denildi.
 
Ardından söz alan Vatan Budak'ın babası Murat Budak "Suruç katliamında yaşamını yitirenleri sevgi ve özlemle anıyorum. Çok iyi biliyoruz ki Suruç şehitlerinin katillerini yargılamayanlar bugün Suruç aukatımız Can Tombul'u tutuklayarak safını belli etti" diye konuştu. 10 Ekim Ankara katliamı davasında 9 kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis ceza verildiğini söyleyen Budak, "Peki patlamadan sonra yaralılarımıza gaz sıkanlar nerede? İhmali olan kamu görevlileri nerede?" diye sordu.
 
Vatan Budak'ın mücadele arkadaşı ve Suruç yaralısı anarşist Caner Delisu ise "Bizler mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bizi vurmak kurtuluş mu? Bizim arkamızdan, bizi yendiklerini sanıp sinsi sinsi gülenlere, zafer günü kahkahalar atacağız" diye konuştu.