3 Mayıs 2024 Cuma

'Van'ı savunduk arkadaşlarımızı da savunacağız' kampanyası

Van'da sergilenin görkemli direnişin simgelerinden biri haline gelen Muhammet Orhan, İstanbul ve İzmir'de tutuklanan Umut Polat, Sedanur  Uğur ve Sibel Örkmez için "Van'ı savunduk arkadaşlarımızı da savunacağız" kampanyası başlatıldı. Zaferde payı olan gençler özgürlüğüne kavuşana dek mücadelenin süreceği kaydedilirken, birlikte mücadele vurgusu yapıldı. 

Yerel seçimlerde iradesinin gasp edilmesine izin vermeyen ve sokak sokak direnen Van halkıyla dayanışmak için yapılan eylemlerde gözaltına alınan gençlerin serbest bırakılması için "Van'ı savunduk arkadaşlarımızı da savunacağız" kampanyası başlatıldı. 

'İKTİDAR MAZBATAYI ZEYDAN'A TESLİM ETMEK ZORUNDA KALDI'
Van'daki yerel seçimi tanımayan iktidarın, büyük bir zafer elde eden DEM Parti Abdullah Zeydan'ın yerine AKP adayına mazbatayı teslim ederek Kürt halkının iradesinin gasp etmeye çalıştığı hatırlatılan kampanyanın açıklamasına, "Buna karşı Van halkının sokağa çıkarak başlatmış olduğu ve sonrasında diğer birçok ilde de sergilenen direnişle beraber iktidar, geri adım atarak mazbatayı Van halkının seçtiği DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'a teslim etmek zorunda kaldı" denildi. 

'DİRENİŞİN FATURASI ARKADAŞLARIMIZA KESİLMEK İSTENİYOR'
Geri adım atmak zorunda kalan iktidarın, daha sonra kazanımla sonuçlanan bu direnişte payı olan gençleri cezalandırmayı amaçladığı belirtilen açıklamada, "Van, İstanbul ve İzmir'de Van halkının en temel demokratik hakkına, seçme ve seçilme hakkına sokakta sahip çıkan; yürüyüşlere ve basın açıklamalarına katılan gençlerin tutuklanmasıyla, Van'da kazanımla sonuçlanan direnişin faturasının arkadaşlarımıza kesilmesi çabasıyla karşı karşıyayız" vurgusu yapıldı. 

'ARKADAŞLARIMIZ HAKSIZ VE HUKUKSUZCA TUTUKLU'
Açıklama şöyle devam etti: "Van'da polislerin ortasındayken sergilediği gülüşüyle direnişin  simgelerinden biri haline gelen 18 yaşındaki Muhammet Orhan, İstanbul'da Emek ve Demokrasi güçlerinin konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasına katılan 17 yaşındaki Umut Polat, Kürt halkının iradesine İzmir'de sahip çıkan Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez; günlerdir haksız ve hukuksuzca tutuklu haldeler. 

'ORTAK MÜCADELEMİZDEN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'
"Bugüne dek ezilenlerin mücadelesiyle kazanılmış en temel hak ve özgürlüklerden biri olan seçme ve seçilme hakkının, Van halkının iradesini, yine en temel hak ve özgürlüklerimizden biri olan ifade özgürlüğüne sahip çıkarak savunan gençleri hedef alan bu zorbalığa, bu hukuksuzluğa sessiz kalmayacağız. Arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşana kadar ortak mücadelemizi sürdürecek, bir adım bile geri atmayacağız. 

'ARKADAŞLARIMIZI GERİ ALACAĞIZ'
"Direnişimizle, dayanışmamızla Van'daki hak gasbına nasıl karşı durduysak ve kazandıysak; bu zaferde payı olan arkadaşlarımızın özgürlüğünü de direnerek ve dayanışarak kazanacağız. Arkadaşlarımızı geri alacağız; hep birlikte, omuz omuza nice yeni zaferlere yürüyeceğiz."