17 Mayıs 2024 Cuma

Van'da zafer kutlaması: Bu kenti kayyumlardan temizleyeceğiz

Büyük bir zafere imza atılan Van'da Musa Anter Parkı'na akan onbinler kutlama yaptı. Halkın iradesine sahip çıktığının altı çizilen kutlamada, belediyelerin 7/24 halkın hizmetinde olduğunun altı çizilirken, halka da belediyelerinin etrafından kenetlenme çağrısı yaptı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van'da tarihi bir başarıya imza atarak Büyükşehir Belediyesi ile 3'ü merkez 13 ilçe belediyesinin tamamını kazandı. Türkiye ve Kürdistan'da belediyelerinin tamamının bir partide olduğu tek kent Van olurken yine kentteki tüm belediyeleri alan tek parti ise DEM Parti oldu. Vanlılar, zaferlerini kutlamak için Musa Anter Barış Parkı'na aktı. Alana gelen onbinlerce kişi, "Bijî serok Apo", "Bijî berxwedana zindanan", "Jin, jîyan, azadî" sloganları attı. Alanı dolduranlar "Diqelişe xelk mîna wolqanekê", "Bijî berwedana ciwanan", "Yok, raydan çıktık biz" pankartlarını açtı. 

KURT: BELEDİYELERİNİZ ETRAFINDA KENETLENİN
Saygı duruşunun ardından konuşan DEM İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, mücadelelerinin PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kalkana, siyasi tutsaklar özgürleşene ve Kürt sorununda demokratik çözüm sağlanana kadar süreceğini kaydetti. Kurt, "Sizler iradenizi göstererek üzerinize düşen görevi yerine getirdiniz. Şimdi sıra bizler de. Bizler halkımıza hizmet için geliyoruz. Ve bizler diyoruz ki belediyeler 7/24 size açıktır. Onlar sizin belediyeleriniz, belediyeleriniz etrafında kenetlenin" çağrısı yaptı.

ŞEDAL: BU KENTİ KAYYUMLARIN ÇÖPLÜĞÜNDEN TEMİZLEMELİYİZ
Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, "Bu başarı 'jin, jiyan, azadî' diyenlerin, kadınların, gençlerin, annelerimizin başarısıdır. Siz tarih yazdınız. Bugünden sonra sizin daha çok desteğinizi bekliyoruz. Bu kenti kayyımların çöplüğünden temizlememiz gerekiyor" dedi.

ZEYDAN: HALKIMIZ İRADESİNE SAHİP ÇIKTI
Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan ise, "Bu meydan bir daha kayyım atanmasına izin vermeyecektir. Siz cezaevinde olan arkadaşlarımızın onurunu korudunuz. Siz 125 gündür açlık grevinde olan siyasi tutsakların onurunu korudunuz. Halkımız iradesine sahip çıktı ve toplumsal barışın önünü açtı. Ortaya çıkan irade barışın yolunu gösteriyor. Bir kez daha çağrı yapıyoruz; halkın barış taleplerini yerine getirin. Bu seçimin kaybedeni yok, hepimiz kazandık. Biz gece gündüz halkımıza layık bir şekilde kentin biriken sorunları birlikte çözeceğiz. Van halkına binlerce kez teşekkür ediyoruz. Söz veriyoruz sizin onurunuzu koruyacağız" diye konuştu.
 
Konuşmaların arından Sanatçı Kadir Çat bir konser verdi.