29 Mart 2024 Cuma

Van'da polis saldırısı protesto edildi

Van'da açlık grevine yapılan polis saldırısı HDP etrafında yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.
HDP Milletvekili Leyla Güven'in Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı açlık grevine destek için Van'da Barış Anneleri ve TJA aktivistleri tarafından başlatılan açlık grevi eylemine polis saldırısı protesto edildi.
 
HDP il binasında yapılan basın açıklamasına HDP Van il eşbaşkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van il eşbaşkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kawa, HDP Van Milletvekili ve MYK üyesi Bedia Özgökçe Ertan, DTK, TUHAY-DER temsilcileri, TJA aktivistleri ve halk katıldı.
 
HDP MYK üyesi Bedia Özgökçe Ertan, "Tecrit bir insanlık suçudur, insanlığa karşı suçtur. İmralı'da uygulanan özel rejim tüm halklara ve barışa uygulanmaktadır" dedi.
 
Ertan konuşmasının devamında şunları söyledi: "İmralı'da görüşmelerin arttığı sürede bu ülkede barışa dair umutlur arttı. Bunu gören egemenler bu yüzden ağır tecrit uygulamaktadır. Onca kaosa karşı büyük bir özlemle barışa sahip çıkan Sayın Leyla Güven'in direnişini selamlıyoruz. Bu onurlu direnişe destek vermek amacıyla Van'da, Diyarbakır'da ve Batman'da açlık grevi başlatan kadınlara yönelik ağır müdahaleler olmuştur. Şunu söylemek gerekir; HDP, bu ülkede 6 milyondan fazla oy alan, halkların iradesidir, bu ülkede Parlamentonun 3. büyük partisidir. HDP binaları babasının çiftliği gibi her defasında basacağınız ve kriminalize edeceğiniz yerler değildir. Dünden beri il binalarımız kuşatma altına alınmıştır ve bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bizleri kriminalize etmeye çalışan emniyet mensuplarını bir kez daha kınıyoruz. Açlık grevine giren 14 arkadaşımız şu anda gözaltında ve açlık grevine gözaltına devam ettiklerini açıkladı. Bu arkadaşlarımızın su dışında acil ihtiyaçları olan limon ve tuz ihtiyaçları engellenmektedir. Onların sağlığı bozulması halinde emniyet mensupları bundan sorumlu olacaktır."
 
'TERÖRİZE EDİLMEK İSTENİYORUZ'
 
Leyla Güven'in talebinin kendilerinin, halkın ve partilerinin talebi olduğunu vurgulayan Ertan, "Tecrit bir an önce kalkmalıdır. Operasyondan sonra kendini gazeteci sanan, paçavra gazeteleri partimize yönelik 'terör operasyonu' şeklinde haberler yapmıştır. Hiç kimsenin partimizi kriminalize etmek haddi değildir. Leyla Güven'in taleplerine ilişkin taleplerimiz devam edecektir. Buradan onurlu Van halkı partisine sahip çıkmıştır. Halkımızı partimiz etrafında kenetlenmeye davet ediyoruz. Hiç kimse taleplerimizin önünde duramayacak" diye belirtti.