6 Mayıs 2024 Pazartesi

Van'da, 'Kürdistan' gözaltısı

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener'in Siirt ziyareti sırasında "Burası Kürdistan'dır" diyen esnaftan sonra, TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Van ziyaretinde "Burası Kürdistan'dır" diyen esnaf Hacı Tunç, gözaltına alındı.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Van'a giderek esnafları gezdi. Bir esnafla sohbeti sırasında 'demokrasi' nutukları atan Sarıgül, "Burası Kürdistan'dır" sözlerini duyunca, "hudut ve bayrak birliği" söylemine sarıldı. Sarıgül'ün, Van ziyaretinde "Burası Kürdistan'dır" diyen esnaf Hacı Tunç gözaltına alındı.

"Türkiye Değişim Partisi iktidarında herkes kendi görüşünü, kendi düşüncesini, kendi ırkını, kendi mezhebini özgür bir şekilde yaşayacak. Ne kadar çok kültür olursa Türkiye o kadar zenginleşir" diyen Sarıgül, Hacı Tunç'un sözlerinden rahatsız oldu.

Zenginliğin dile, kültüre ve ırka bağlı olduğunu söyleyen Hacı Tunç, Siirt'te "Burası Kürdistan'dır" diyen Cemil Taşkesen'in sözlerini hatırlattı, "Bin yıl, iki bin yıl önce Kürdistan'dı yine Kürdistan olacak. İtiraz etmeyelim" diye konuştu.

Hacı Tunç'un konuşmalarından rahatsız olan Mustafa Sarıgül, "Türkiye cumhuriyeti topraklarında herkes kendi ırkını, kendi düşüncesini özgür bir şekilde konuşur. Hudut ve bayrak birlikteliği diyen bütün yurttaşlarımızla el ele, kol kola ve omuz omuza olacağız" diyerek esnafın yanından ayrıldı.

Sarıgül'ün ayrılmasının ardından esnaf Hacı Tunç gözaltına alındı.