26 Nisan 2024 Cuma

Van'da KESK'l kadınlar: Emine Bulut'un 'Ölmek istemiyoruz' haykırışıyla alanlara

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne ilişkin açıklama yapan KESK Van Şubeler Platfıormu Kadın Meclisi, tüm kadınları Emine Bulut'un "Ölmek istemiyoruz" haykırışıyla alanlara çağırdı.

KESK Van Şubeler Platfıormu Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne ilişkin basın toplantısı düzenledi.

KESK binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan SES Van Şube Eşbaşkanı Fatma Arslan, artarak devam eden kadına yönelik şiddete ve bu şiddeti besleyen zihniyet ve politikalara karşı Emine Bulut'un "Ölmek İstemiyoruz" haykırışıyla alanlarda olacaklarını kaydetti. Arslan, 8 Mart'a kadar sürecek olan "Eşit ve özgür yaşamak istiyoruz" kampanyasının da startını verdiklerini söyledi.

Savaşın bedelinin ağır olduğunu ifade eden Arslan, "Savaş kadınlar için ölüm, şiddet, tecavüz, yoksulluk demektir. Savaştan kaçarak sığındıkları ülkelerdeki kamplarda kalan kadınların fuhuşa zorlandıklarını, Türkiye gibi ülkelerde ikinci, üçüncü eş olarak satıldıkları çarpıcı bir o kadar da acı bir gerçekliktir" dedi.

AKP iktidarı döneminde çalışma yaşamında, neoliberal politikalar doğrultusunda kadın ve emek karşıtı esnek, güvencesiz, parçalı istihdam biçimleriyle yeniden yapılandırıldığını kaydeden Arslan, "Baskı ve örgütlülüğü parçalamaya dönük, başta KHK'lerle işten atmalar olmak üzere, yasal ve hukuki dayanağı olmayan uygulamalar artmıştır. Tüm bu politikalar, işyerlerinde daha fazla eşitsizlik, yoksulluk, ayrımcılık, cinsiyetçilik, mobing ve şiddet olarak karşımıza çıkmaktadır. Çalışma yaşamı ve koşulları, tüm emekçiler açısından özellikle de kadınlar açısından şiddetin kendisi haline gelmiş durumdadır" diye konuştu. 

Arslan, 25 Kasım'da alanlarda olacaklarını belirterek tüm kadınları sokaklarda olmaya ve örgütlenmeye çağırdı.