25 Nisan 2024 Perşembe

Van'da gözaltılar protesto edildi

Van'da aralarında HDP ve DBP'li yöneticilerin de bulunduğu 7 kişinin gözaltına alınması protesto edildi.
Van'da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan HDP, DBP il eşbaşkanları ve parti üyeleri ile Barış Annesinin olduğu 7 kişi için HDP il binası önünde basın açıklaması yaptı.
 
DBP İl Eş Başkanı Aynur Tarhan burada yaptığı konuşmada, "Sabah erken saatlerde aralarında İl Eşbaşkanlarımızın ve Barış Annelerimizin bulunduğu 7 arkadaşımıza yönelik ev baskınları düzenlemiştir. Kapıları kırarak içeri giren polis, arkadaşlarımızı gözaltına almıştır" dedi.
 
Tarhan, arkadaşlarının geçen hafta yapılan basın açıklamasından dolayı gözaltına alındıklarını belirtti.
 
Gözaltına alınmasının yaklaşan yerel seçimler öncesi partilerini ve arkadaşlarını kriminalize etme çabasından başka bir şey olmadığını söyleyen Tarhan, bunları ilk defa yaşamadıklarını ifade etti.
 
Tarhan, "Bu tür operasyonlar bizi bugüne kadar yıldırmadığı gibi, bundan sonra da yıldıramayacaktır. Bizden körü, sağırı, dilsizi oynamamızı bekleyen ve tehditle dizayn etmeye çalışan bu hükümetin yönelimleri bize asla geri adım attırmayacaktır" dedi.
 
Tarhan, sözlerine şöyle devam etti: "Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki gözaltına alınan arkadaşlarımız demokratik siyaset yapan arkadaşlardır. Bunları basına 'Teröre operasyon' diye servis ederek yaratmaya çalıştığınız algılar bugüne kadar sonuçsuz kaldı, bundan sonra da sonuçsuz kalacak. 70 yaşındaki Barış Annelerimizi ters kelepçe ile gözaltına almak hangi hukukla bağdaşıyor? Kapılarını kırarak aldığınız annelerimizi derhal serbest bırakın. Annelerimiz barışın teminatıdır. Yaptıklarınız hukuka aykırıdır. Van halkına bir kez daha sesleniyoruz; Kazanacağız, mutlaka kazanacağız."