1 Mayıs 2024 Çarşamba

Van'da 1 Mayıs'ın adresi Musa Anter Parkı

Van 1 Mayıs Tertip Komitesi, tüm halkı Musa Anter Parkı'nda gerçekleştirilecek 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlamalarına davet etti.

1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü Van'da bölgesel bir mitingle karşılanacak. Programa ilişkin KESK Van Şubeler Platformu binasında 1 Mayıs Tertip Komitesi basın toplantısı düzenledi. Basın metnini okuyan Eğitim-Sen şube başkanı Murat Atabay, zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğu düzene son vermek için mücadele edeceklerini ifade etti.

İşçi ve emekçiler, emekliler olarak bu ülkenin çoğunluğu olduklarını belirten Atabay, şöyle devam etti: "Bizler üretiyoruz, bizler çalışıyoruz, bizler bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini emeğimizle var ediyoruz ve insanca yaşamayı hak ediyoruz. Ancak bugünlerde değil insanca yaşamak, hayatta kalmak dahi giderek zorlaşıyor. İnsanca yaşayamıyorsak bu ülke fakir olduğu için değil; ülkenin kaynakları yetersiz olduğu için değil. Yeter ki kaynaklarımız rantçılara, sermayeye, faize, saraya, şatafata, silaha, savaşa değil işçilere, kamu emekçilerine, emeklilere ve kamu hizmetlerine kullanılsın."

Rejimin ağır baskısı altında emekçilerin kölece çalışıp asgari yaşama mahkum edildiğini söyleyen Atabay, "Bu nedenle demokrasi mücadelesi 2024 1 Mayıs'ının en asli gündemlerinden biridir. 2024 1 Mayıs'ı ülkemizde ve dünyada, sermaye düzeninin ve bunlara bağlı otoriter rejimlerin tahrip ettiği demokrasiyi yeniden inşa edecek olan kolektif öznenin meydanlarda boy göstereceği tarih olacaktır. Bu yıl Musa Anter Parkında 1 Mayıs'ı coşkuyla, umutla kutlayacağız" ifadelerini kullandı.