29 Mart 2024 Cuma

Van: İşkenceye dün teslim olmadık, bugün de olmayacağız

Van'da HDP Kadın Meclisi ile kentteki demokratik kitle örgütleri açıklamalar yaparak, TJA aktivisti Rojbin Çetin’e yönelik polis işkencesine tepki gösterdi.

HDP Kadın Meclisi, İpekyolu ilçe binası önünde açıklama yaptı.

Kayyım ile görevinden alınan Çaldıran Belediye Eşbaşkanı Leyla Atsak yaptığı açıklamada, "Bu işkenceci zihniyetten birlikte hesap sormalıyız" dedi. Atsak, işkenceci zihniyete dün olduğu gibi bugün de teslim olmayacaklarını belirtti.

Rojbin Çetin’in "Bıraktığım yerden gelip yürüyüşünüze katılacağım" sözlerini anımsatan Atsak,  "Rojbin bu duruşu ve kararlılığıyla işkencecileri ve işkencecileri koruyanların acizliklerini tüm dünyaya haykırmıştır. Tüm dünya bilsin ki; işkencelere, gözaltılara ve haksız tutuklamalara rağmen kadın özgürlük mücadelesi için çıktığımız bu yoldan geri adım atmayacağız" diye konuştu.

Edremit ilçesinde de HDP'liler işkenceye karşı oturma eylemi yaptı

Van’da bulunan 9 örgüt de ortak açıklama ile işkenceye tepki gösterdi. Van Barosu Yönetim Kurulu üyesi Hamza Çiftçi, işkenceciler hakkında soruşturma başlatılmasını istedi. Çiftçi, "İşkenceciler hakkında soruşturma başlatılması gerekirken, işkence suçu açığa çıkaran avukat hakkında soruşturma başlatılmış olması kabul edilemez" dedi.