18 Mayıs 2024 Cumartesi

Van Adalet Nöbeti 101. gününde

Tutsak yakınlarının Van'daki Adalet Nöbeti 101. gününe ulaştı. Aileler mücadelenin süreceğini belirtti. 

Hasta ve infazları yakılan tutsak ailelerinin, Van Barosu'nda başlattığı Adalet Nöbeti 101. gününde devam ediyor. Bugünkü eylemi, Kayseri Bünyan T Tipi Hapishanesi'nde 26 yıldır tutuklu bulunan Ebedin Abi'nin eşi Zübeyde Abi ve Karabük T Tipi Hapishanesi'nde 28 yıldır tutsak Fuat Bor'un kardeşi Nurcan Bor sürdürdü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Edremit İlçe Örgütü yöneticileri aileleri ziyaret etti.

Ziyarette konuşan HDP Edremit İlçe Eşbaşkanı Tahir Şen, ülkede hukukun rafa kaldırıldığını belirterek, "İnfazları yakılan ve hasta tutukluların serbest bırakılması için tutuklu yakınlarının başlattığı adalet nöbetini destekliyoruz. Her zaman ailelerle beraber olacağız. Bugün ülkede binlerce insan adalet arıyor. Maalesef ülkede hak ve hukuk rafa kaldırılmış. Bir Kez daha buradan yetkililere sesleniyoruz; hasta ve infazları yakılan tutukluların derhal serbest bırakılması gerekiyor" diye konuştu.

Öcalan'a uygulanan tecridi kabul etmediklerini dile getiren Şen, "İmralı'da Öcalan'a uygulanan tecridi kınıyoruz. Buradan Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi, (CPT) ve Avrupa Birliğine (AB) Öcalan'a uygulanan bu tecridi artık dur demeleri lazım. Öcalan ailesi ve avukatları derhal kendisiyle görüştürülmesi gerekiyor. Kürt halkı olarak bu tecridi kabul etmiyoruz" dedi.