27 Nisan 2024 Cumartesi

Valilik 'ulaşım yok' diyerek yangına müdahale etmiyor

Hozat ilçesinde 10 gündür devam eden ve müdahale edilmesine izin verilmeyen orman yangını yayılıyor. Valilik ise yangına müdahale edilmemesini "alana ulaşım imkanı yok" gerekçesiyle açıkladı.

Dersim'in Hozat ilçesine bağlı Danzi, Kurukaymak köyleri ile Koçeri mezrasında başlatılan askeri operasyon birlikte çıkan ve dün Uzunçeşme köyüne yayılan orman yangını, 10 gündür söndürülmüyor. Yangın, onlarca hektarlık alanı küle çevirdi. Yangını söndürmek isteyen halk da askerlerce engelleniyor.

Valilik yaptığı yazılı açıklamada, Hozat ilçesinden yangın alanına ulaşım olmaması nedeniyle bölgedeki yangının söndürülemediğini ileri sürdü. Orman yangınının "örtü yangını" olarak tanımlayan Valilik, yangın nedeniyle Orman İşletme Müdürlüğü ve jandarma ekipleri ile ilçe belediyesi itfaiyesinin alanda hazır bekletildiği, ancak bölgeye Hozat istikametinden ulaşım imkanı bulunmadığı iddia edildi. Yangının havadan söndürülmesine ilişkin her hangi bir bilginin yer almadığı açıklamada, "Bu sebeple araçlarımız ve ekiplerimiz Ovacık istikametinden çalışmaktadır. Bölge görevli olmayan vatandaşlarımız için risk arz etmektedir. Vatandaşlarımızın görevli arkadaşlarımıza kolaylık göstermeleri ve Ovacık Kaymakamlığımızın izni olmaksızın alana girmemeleri rica olunur" denildi.