29 Mart 2024 Cuma

Vali, kendisini tanımayan dönerciyi kapattı, tepkiler üzerine özür diledi

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, kendisini tanımayan esnafın dükkanının kapatılmasını istedi. Görüntünün tepki çekmesi sonrası validen özür geldi.

Valiler, Türkiye'nin 81 ilinde İçişleri Bakanlığı koordinesinde Covid-19 tedbirleri denetimi yaptı. Denizli Valisi Ali Fuat Atik'in de denetim sırasındaki büyük tepki çekti.

Vali Atik, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda koronavirüs denetiminde bulundu. Denetimler sırasında bir dönerci dükkanına doğru yönelen Vali Atik, kendisini tanımayan çalışana, eldivensiz çalışma gerekçesiyle ceza kesme talimatı verdi ve ekibine de "kapatıyoruz" dedi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüye gelen tepkilerin ardından bir açıklama yapan Vali Atik, özür diledi. Atik açıklamasında, "Gün boyu yapılmış olan denetimin getirmiş olduğu yorgunlukla işletme çalışanı ile yaşanan diyalogda şahsımın yaklaşımı, üslubum ve kullandığım ifadenin gönül kırıcı bir yaklaşım içermesi hakikaten beni de üzdü" dedi.