20 Mayıs 2024 Pazartesi

Valfsan işçileri 42. gününde direnişe ara verdi

İstanbul'un Tuzla ilçesinde bulunan Valfsan'da Birleşik Metal-İş üyesi 10 işçinin "Eleman fazlalığı" gerekçesiyle işten atılmasıyla başlayan direnişe 42. gününde sendika ile yapılan görüşmenin ardından ara verildi.

İstanbul'un Tuzla ilçesinde bulunan Valfsan adlı firmada çalışan Birleşik Metal-İş üyesi 10 işçinin "Eleman fazlalığı" gerekçesiyle 11 Ekim'de işten çıkarıldı. Bunun üzerine firma önünde nöbet eylemi başlatan işçiler, talepleri için başlatılan görüşmelerin olumsuz sonuçlanması ardından eylemlerini 41. gününde Bostancı'da bulunan Birleşik Metal-İş Genel Merkez binası önüne taşıdı.

Sabah saatlerinde Birleşik Metal-İş Genel Merkezi önünde bir araya gelen işçiler, Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Özkan Atar'ın saldırısıyla karşılaştı.

İşçiler, Valfsan önünde 40 gündür gerçekleştirdikleri nöbet eylemine sendikanın destek olmadığını ve ziyarete gelmediğini dile getirdi.

VALFSAN İŞÇİLERİ DİRENİŞE ARA VERDİ
İşçiler, sendika önünde yaşanan gerginliğin ardından direnişlerini 42. gününde eylemlerini Valfsan önüne taşıdı ve aynı gün üyesi oldukları Birleşik Metal-İş ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmenin ardından Valfsan işçileri sosyal medya hesaplarından eylemlerine ara ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Direnişimizin 42. gününde sendikamızın genel merkez yöneticileri ve avukatlarımızın bulunduğu bir toplantı gerçekleştirildi.

"Direnişin ilk gününden bugüne kadar geldiğimiz süreçte diyaloğ yoluyla çözüme ulaşabileceğimizi belirtmiştik. Geldiğimiz noktada taleplerimizin karşılanması konusunda sendikamısa güvenimiz tamdır. Bu konuda hiçbir kuşkumuz yoktur.

"Direnişimiz boyunca bize destek veren ve daanışma içerisinde bulunan tüm dostlara teşekkür eder. Diyalog ortamının devam etmesi adına direnişimize bir müddet ara veriyor ve diyalog ortamında oluşabilecek bilgi kirliliği açısından gerekli zamanlarda gerekli açıklamaları bizzat kendimizin yapacağını ifade ederiz."