18 Mayıs 2024 Cumartesi

Üstay İlkokulu Müdürü: Makamım din derslerinin seçimine bağlı

Eğitim-Sen Mersin Şubesi, Üstay İlkokulu Müdürü'nün din derslerinin seçilmesi yönünde üyelerine baskı kurulduğunu açıkladı. Sendika, çocukların özgür, demokratik, laik ve anadilinde eğitimini savunmak için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Eğitim-Sen Mersin Şubesi, üyelerine dönük uygulanan mobbinge ilişkin sendika binasında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Eğitim-Sen Mersin Şube Özlük ve Hukuk Sekreteri Sebir Yurtseven Sümbül, üyelerinin pandeminin yarattığı olumsuzluklarla mücadele ederken bir de bazı kurum yöneticilerinin fiziki ve sözlü saldırılarına maruz kaldıklarını ifade etti.

BOŞ DİLEKÇELER İMZALATILDI
Üstay İlkokulu'nda çalışan üyeleri Mehtap Göçmen'in mobbinge maruz kalan öğretmenlerden biri olduğunu söyleyen Sümbül, Göçmen'in hakarete uğradığını, kişilik haklarının hiçe sayıldığını ve hukuki olmayan işlemler yapmaya zorlandığını dil getirdi. Üstay İlkokulu'nda müdür Ali Haydar Emrem'in seçmeli derslerin seçimini velilere bırakmadığını aktaran Sümbül, velilerden boş imzalı dilekçe alınmasını istediğini ifade etti.

'ÜYEMİZE İFTİRALARDA BULUNULDU'
Üyeleri Mehtap Göçmen'in, okul müdürü Ali Haydar Emrem'in bu isteğinin mevzuata aykırı olduğunu dile getirdiğini aktaran Sümbül, "Okul müdürü, bakanlığın belirlediği yirmiye yakın seçmeli ders olmasına rağmen, din derslerinin seçilmesini, makamının bu derslerin seçimine bağlı olduğunu, öğrenci-veli isteğinin ve tercihinin önemsiz olduğunu dile getirmiştir. Üyemiz; demokratik, laik, özgürlükçü bir eğitimin gereği olarak öğrencilerin seçmeli dersleri, 'kendileri seçmeli' demesi üzerine okul müdürü üyemize hakaret etmiş, iftiralarda bulunmuştur" ifadesinde bulundu.

Üyelerinin yasal hakkını kullanacağını dile getiren Sümbül, sendika olarak üyelerinin yanında yer alarak birlikte mücadele edeceklerini söyledi.