20 Nisan 2024 Cumartesi

Ustabaş'ın duruşmasına çağrı yapıldı

Berkin Elvan'ın cenazesine katıldığı için 10 aydır tutuklu olan Berkay Ustabaş'ın 1 Kasım günü görülecek duruşmasına çağrı yapıldı.
Gezi direnişi sırasında polis tarafından katledilen Berkin Elvan'ın cenazesine katıldığı gerekçesi ile aylardır tutuklu olan İstanbul Üniversitesi öğrencisi, Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) Genel Sekreteri Berkay Ustabaş'ın 1 Kasım'da görülecek duruşmasına katılım çağrısı yapıldı. 
 
Taksim'deki Önder Babat Kültür Merkezi'nde yapılan basın toplantısında Ustabaş'ın 3 duruşmadır tahliye edilmediği, sürgün, tecrit ve işkenceyle karşılaştığı belirtildi. Binlerce öğrencinin tutuklu olduğuna, üniversitelerin polis ve ÖGB ablukası altında alındığına ve Ustabaş'ın tutukluluğunun da bu saldırıların bir parçası olduğuna dikkat çeken öğrenciler, Berkin Elvan'ın cenazesine katılmanın suç olmadığını vurguladı.
 
İstanbul Üniversitesi öğrencileri adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Şimşek, Berkin Elvan'ın katilleri dışarıda gezerken Ustabaş'ın tutuklandığını belirterek Ustabaş'ın duruşmaya getirilmek yerine SEGBİS dayatması ile savunma hakkından mahrum bırakıldığını ifade etti. 
 
"Berkay'a hakim tarafından 'Günlük hayatınızda hangi kitapları okuyorsunuz?', 'Sadece sol kitaplar mı okuyorsunuz?', 'İslami ve sağcı kitaplar da okuyor musunuz?' gibi adil yargılamanın kıyısından dahi geçmeyen sorular soruldu. Komiktir ki, Berkay'ın davasına 'delil' oluşturan kitaplar daha sonra Kırıkkale F Tipi yönetimi tarafından hapishaneye kabul edildi" diyen Şimşek, 1 Kasım günü saat 12.30'da Çağlayan'daki İstanbul adliyede görülecek duruşmasına katılım çağrısı yaptı.