23 Nisan 2024 Salı

Üsküdar'dan Maltepe'ye dayanışma: İşçilerin birliği başkanları yenecek

Üsküdar Belediyesi işçileri, direnen Maltepe işçilerine dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. Üsküdar işçilerinden Ayvacı, "Sağcı ve solcu diye ayırdıkları millet emekçi olduğunu anladı" dedi.
 

Üsküdar Belediyesi'nin iştiraki Kent A.Ş'den hukuksuz bir şekilde işten atılan işçiler, Maltepe işçilerine dayanışma ziyareti düzenledi.

Konuşma yapan Üsküdar Belediyesi işçilerinden Ercan Yılmaz, işçilerin birleşerek zafere yürüdüğünü vurgulayarak, "Sizden güç alıyoruz. Bundan sonra yürek yüreğe yürüyeceğiz. Bizim sendikamız arkamızda durmadı ama direnişin içerisinde öğrendik direnmeyi" diye konuştu.

Yılmaz, gerekçe gösterilmeden işten atıldıklarını belirtti ve şöyle devam etti: "Ekmeğimizi aldılar, geleceğimizi çaldılar. Bizim seçtiklerimiz bir saniye içerisinde bizi işten attı. Sendikanız arkamızda, bizi Hak-İş yalnız bıraktı."

Üsküdar işçilerinden Enver Ayvacı ise, bir sms ile işine son verildiğini kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sağcı ve solcu diye ayırdıkları millet emekçi olduğunu anladı."

'ASIL DEVLET BİZİZ'
Bir diğer işten atılan Evin Çelik de, "Biz direnirken, işten atılan diğer arkadaşlarımız gelmedi. Devlete karşı çıkılır mı diye? Asıl devlet biziz, birlikten kuvvet doğar" diye belirtti.

'EMEKÇİ OLDUĞUMUZU HATIRLAYACAĞIZ'
Maltepe işçileri adına konuşan Genel-İş Anadolu Yakası 2 No'lu Şube Başkanı Yenigül Özen Dolgun, işçi sınıfı mücadelesinde sağcı solcu olmaz diyerek, "Emekçi olduğumuzu hatırlayacağız. Emekçileri görüş, cinsiyet, inanış her türlü araçla ayrıştırarak yönettiler. Yany ana gelme zamanıdır" dedi.

'AMACIMIZ İŞÇİ KARDEŞLİĞİNİ ÖNE ÇIKARMAK'
ETHA'ya ziyaret sonrasında konuşan Üsküdar işçilerinden Evin Çelik, belediyede 5 yıl çalıştığını söyledi ve ekledi: "Ziyaretimizin amacı, dil, din, ırk ayrımı olmaksızın işçi kardeşliğini öne çıkarmak ve haksızlığa karşı durmak. Haksızlığa karşı sessiz olan dilsiz şeytandır.
Belki işe geri almayacaklar bizi önemli değil. Ama en azından bizden sonraki insanların mağdur olmaması, ekmeğinden olmaması adına bir çaba gösteriyoruz, umarım sonuç verir."

'SENDİKAMIZ HAK-İŞ HİÇ BİR ŞEY YAPMADI'
Her işçi gibi kendisini gerekçesiz olarak işten attıklarını işaret eden Çelik, "Kent A.Ş'ye muhasebeye gittiğimde öğrendim çıkarıldığımı. Daha önce, taşeron firmadan belediyeye ait şirkete geçiş yaptığımızda bizden Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş'e üye olunmamız istendi. Biz bu sendikaya üyeydik ancak hiçbir şey yapmadılar bu konuda. Sarılar İnşaat'tan Kent AŞ'ye geçince şartlarımız daha da kötüleşti. Maaşlarımız düştü, yani hiçbir faydasını görmedik. İşten çıkarıldığımda ise benimle sendikadan iletişime geçen olmadı. Diğer arkadaşlarımızı da mağdur ettiler, oyalayarak işe iade davası açma süresini kaçırmışlar. Ben davamı açtım ama birçok arkadaşımız sendika yüzünden bu haklarını kullanamadı" diye ifade etti.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI İŞTEN ÇIKARILMASINA SEBEP GÖSTERİLDİ
Bir başka işçi Ercan Yılmaz ise, 'performans düşüklüğü' bahane edilerek işten çıkarıldığını dile getirerek, "Çok uzun süredir çalışan arkadaşlarımız var aramızda ve 150'yi aşkın kişi bu şekilde çıkarıldı. Çıkartılan arkadaşlarımızın içinde, hizmetlerinden dolayı belediyeden ödül almış çalışanlar var. Bunlar, fikirlerinden dolayı işten çıkarıldılar. Çünkü biri EYT paylaşımı yapmış, diğeri sadece değişim şart paylaşımı" diye konuştu.

AKP İLE GÖRÜŞTÜĞÜMÜZDE BİZE VEBALI MUAMELESİ YAPILDI
Hak-İş temsilcisi ile görüştüklerini kaydeden Yılmaz, konuşmasında şunları belirtti: "Sendika temsilcisi Mustafa Şişman, yanımıza geldiğinde, biz olaya el koyduk, görüşmeleri yapıyoruz dedi. Ama aralarındaki pazarlıktan dolayı olumsuzlukla sonuçlandı. Belediye, yeniden işe alım sürecinde de bir kılıf uydurdu. Açılan geri dönüşüm fabrikası üzerinden eleman alıp farklı farklı birimlere dağıtacaklar. Belediye başkanıyla görüşemedik tatilde dediler. AKP ilçe teşkilatıyla görüştüğümüzde ise bize vebalı muamelesi yapıldı."

'İşçilerin birliği başkanları yenecek' ile 'Yaşasın sınıf dayanışması' sloganlarını atan işçilerin şantiyede bekleyişi sürüyor.