27 Nisan 2024 Cumartesi

Üsküdar Dayanışma Ağı: Tencerelerimiz hepimiz için kaynasın

Halk, salgın nedeniyle devletin dayattığı çözümsüzlüğe teslim olmadı ve kendi dayanışma ağlarını kurdu. Bunlardan biri olan Üsküdar Dayanışma Ağı "#YemeğiniPaylaş" etiketiyle kampanya başlattı, herkesi dayanışmayı büyütmeye çağırdı.

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle iktidar, halkın temel ihtilaçlarının karşılanması için hiç bir adım atmadı. Bunun üzerine İstanbul başta olmak üzere bir çok yerde halk kendi dayanışma ağlarını kurarak, temel ihtiyaçların karşılanmasını sağlıyor. Bunlardan biri de Üsküdar Dayanışma Ağı.

Salgının başlamasının ardından ihtiyacı olanlarla dayanışma için kurulan Üsküdar Dayanışma Ağı "#YemeğiniPaylaş" etiketiyle kampanya başlattı. Kampanyanın amacı Üsküdar'daki öğrencilere, hastalara, yaşlılara, yemek yapma imkanı olmayanlara sıcak yemek ulaştırmak.

Üsküdar Dayanışma Ağı, kampanyaya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Yaşadığımız ekonomik sıkıntılara bir de koronavirüs salgınının zorlukları eklendi. Bu süreci biz Üsküdarlılar bir arada durarak aşımızı ekmeğimizi erzağımızı paylaşarak aşmayı umut ediyoruz. Üsküdar Dayanışma Ağı olarak #YemeğiniPaylaş diyoruz ve tencerelerimizi sadece kendimiz için değil, hepimiz için kaynatıyoruz. Siz de her öğününüzü bir konserve şişesi fazla pişirerek yemeğinizi komşularınızla paylaşabilir, bizimle iletişime geçerek hazırladığınız konserve yemeklerinizin birçok Üsküdarlı'ya ulaşmasını sağlayabilirsiniz."

GÖNÜLLÜLERİN YAPTIĞI KONSERVELER DAĞITILDI
Çeşitli mahallelerden gönüllülerin hazırladığı konservelerin ilk dağıtımı geçtiğimiz hafta Ahmediye Mahallesi'nde muhtarla birlikte belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Dayanışma ağından gönüllüler ve Ahmediye Mahallesi muhtarı ile yapılan dağıtımda mahallelilere dayanışma ağının tanıtıldığı el ilanları da verildi.

'DAYANIŞMANIN BİR PARÇASI OLUN'
Dayanışmayı büyüterek, bütün mahallelerde ihtiyacı olanlara ulaşmayı hedefleyen Üsküdar Dayanışma Ağı, herkesi "dayanışmanın bir parçası olmaya" çağırdı ve Twitter, Facebook  ve Instagram hesaplarından kendilerine ulaşılmasını istedi.