19 Mayıs 2024 Pazar

Üsküdar Belediyesi işçileri: Gerekirse Ankara'da Kısıklı'da oturma eylemi yapacağız

İşten çıkarılan Üsküdar Belediyesi işçileri, 11. eylemlerinde "Gerekirse Ankara'ya gerekirse Kısıklı'ya gidip oturma eylemi yapacağız" denildi.

Üsküdar Belediyesi'nden işten atılan işçiler 11. kez belediye önünde bir araya gelerek Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e seslendi.

"İşimizi geri istiyoruz. Haksız yere işten çıkarıldım" pankartının açıldığı eylemde konuşan Ercan Yılmaz "Bizler 23 Ağustos Cuma günün hukuksuzca işten çıkarıldık. Dün Zekeriya Şanlıer'le görüşmeye gittiğimizde bize 'İşçi çıkarmamız gerekiyordu isimlerinizi müdürler verdi. Bizim bir suçumuz yok' dedi. Bizimde bir suçumuz yoktu. Bu ülkede söz sahibi olan kişilere sesleniyoruz. Yasaları sizler yaptınız kanunları sizler koydunuz bizler hepsine uyduk, peki suçumuz neydi ? Biz hangi kanunsuzluğu yaptık da bunları reva gördünüz ? Bu ülkede binlerce yetkili varken 3 aydır buradayız bunların derdi nedir diye soran olmadı. Bir de bize diyorlar ki sizlerin orada ne işi var? biz hakkımızı nasıl arayacağız ?" ifadelerini kullandı.

Eylemde konuşan işçi Eyüp Menteş "Bizim işten çıkmamızın sebebi olarak 3 aydır farklı sebepler sundular. En son performans düşük bahanesinde kaldılar. Böyle bahanelerle bizi işten çıkaracaksanız bizi neden KHK ile kandırdınız. Diyelim performansımız düşüktü belki bizi sorumlu kişi iyi çalıştıramadı. Neden başka bir bölümde çalıştırmadınız? Soru çok ama cevap veren yok. Biz haklı olduğumuza inanıyoruz gerekirse Ankara'ya gerekirse Kısıklı'ya gidip oturma eylemi yapacağız. Buradan tekrar soruyorum benim performans notumu neye göre verdiniz?" dedi.

Enver Ayvacı ise "3 aydır buradan yetkililere sesleniyoruz. Bizi duymamazlıktan geldiler. Birim müdürüme Salih Uzun'a seslenleniyorum. Beni ne gerekçeyle ismimi verdiniz cevap verin. Tazminatımı aldım bi suçum varsa parayı da iade edeceğim" şeklinde konuştu.