19 Nisan 2024 Cuma

Urfa'nın köylerinde öğrenciler eşek sırtında okula gidiyor

HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan'a "Yoğunca köyü mezralarında öğrencilerin 8 yıldır okula ulaşım konusunda yaşadıkları sorunlardan haberdar mısınız" diye sordu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Siverek'te yolu olmayan köy okulunu Meclis gündemine taşıdı.
 
21. yüzyılda hala yolu olmayan okullar haber niteliği taşıyor. 16 yıllık iktidarında yol yapmakla övünen AKP, 7 km köy okuluna yol yapmadığı için Urfa'nin Siverek İlçesinde köy okuluna öğrenciler eşekle gidiyor. Bu durumdan iktidar da Bakan'da bihaber.
 
HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, yaşanan bu içler acısı ayıbı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan'a sordu.
 
Siverek ilçesine bağlı Yoğunca köyü mezralarında kış aylarında çamurlu yollardan servisin geçememesi nedeniyle öğrencilerin, ilçeye 7 km uzaklıkta bulunan köylerinden eşek sırtında, eşeği olmayan öğrenciler ise çamura bata çıka okula gitmeye çalıştığı bilgisini veren Sürücü, kimi öğrencilerin bu nedenle okula bile gönderilmediğini hatırlattı.
 
Yollarının yapılması için Siverek Belediyesi'ne başvuru yapan Yoğunca halkının verdikleri dilekçelerden sonuç alamadığını belirten Sürücü, Bakan'a "Yoğunca köyü mezralarında öğrencilerin 8 yıldır okula ulaşım konusunda yaşadıkları sorunlardan haberdar mısınız" diye sordu.
 
Okula giden yolların neden yapılmadığını ve Yoğunca köyleri ve mezralarında her gün 2 km'lik yolu yürüyerek giden kaç öğrenci olduğunu soran Sürücü, şu konularda bilgi istedi.
 
-Kaç öğrenci ulaşımdan kaynaklı sorunlardan dolayı okula gidememektedir?
 
-Söz konusu köy ve mezra yollarının yapılmasına ilişkin bir girişimiz olacak mıdır?