18 Mayıs 2024 Cumartesi

Urfa Valiliği hapishanede yangın haberini yalanladı

Urfa Valiliği, dün gece Eyyübiye E Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tutsakların disiplin cezalarına itiraz ederek yangın çıkardıkları haberini yalanlayarak, olayda kimsenin zarar görmediğini iddia etti.

Dün gece Urfa'nın Eyyübiye ilçesinde bulunan E Tipi Kapalı Hapishanesi'nde yangın çıktı. Haberin duyulması üzerine hapishane önünde toplanan aileler, kendilerine uzun bir süre bilgi verilmemesine tepki gösterirken, hapishane önüne çok sayıda polis ve TOMA getirildi.

Disiplin cezası alan bir tutsağın kaldığı odayı ateşe verdiği ve dumandan etkilenen 4 tutsağın Mehmet Akif İnan Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenilirken, kimi tutsakların ise tedavilerinin hapishane içinde ayakta yapıldığı aktarıldı.

Aynı hapishanede 2012 yılında da yangın çıkmış, 13 tutsak yaşamını yitirmişti.

Urfa Valisi Abdullah Erin hapishane önünde yaptığı açıklamada yangın haberini yalanladı ve bütün tutsakların sağlığının iyi olduğunu öne sürdü.

Kitle açıklamaya inanmadıklarını belirterek tutsaklarla görüşmek istedi. Bunun üzerinde tutsak ailelerinden 3 kişi hapishaneye alındı. Hapishaneden çıkan 3 kişi, ağır bir durumun olmadığını ifade etti. Öte yandan hapishaneye girip duruma ilişkin bilgi almak isteyen avukat ve Urfa Barosu Yönetim Kurulu üyeleri engelledi. Engellemeye tepki gösteren avukatlar, uzun bekleyişlerinin sonucu içeri alındı.

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise "24 Mart 2022 günü saat: 20.00 sıralarında Şanlıurfa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bir koğuşta kalan toplam 4 hükümlü/tutuklunun bulundukları koğuşa görevli infaz ve koruma memurlarının girmelerine engel oldukları ancak daha sonra söz konusu hükümlü ve tutuklular tarafından kapının açıldığı tespit edilmiştir. Ceza ve infaz kurumunda yangın çıktığına ilişkin haberler gerçek dışıdır. Olayda yaralanan hiçbir tutuklu ve hükümlü yoktur" ifadeleri kullanıldı.