29 Mart 2024 Cuma

Urfa Kadın Platformu: Gülistan bulunana kadar peşini bırakmayacağız 

Gülistan Doku'nun akıbetini soran Urfa İl Kadın Platformu, etkin soruşturma yürütülmemesinin şüphe oluşturduğunu kaydetti., "Gülistan Doku nerede" sorusunu sormaktan vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Urfa İl Kadın Platformu, Dersim'de bir aydır kayıp olan Gülistan Doku'nun akıbetini sordu. 

İHD Urfa Şube binasında yapılan açıklamada konuşan Avukat Sevda Çelik Özbingöl, "Soruyoruz Gülistan Doku nerede?" diye sordu. Özbingöl, "Bu sorunun muhatapları ve soruya cevap vermesi gerekenler, yürüyüşlere müdahale ediyor, kadınların sesini kısmaya çalışıyor" dedi.

Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarlarının ülkenin en can alıcı sorunlarından olduğunu vurgulayan Özbingöl, istismar ve şiddettin iktidar politikalarından bağımsız olmadığını ifade etti. Özbingöl, "Özellikle son dönemlerde bu olaylarda fazlaca kolluk kuvvetlerinin isimleri geçmektedir. Bunlar yokmuş gibi davranmak, bunların üzerini örtmez, çoğaltır" diye belirtti.

'SORUŞTURMANIN ETKİN YÜRÜTÜLMEMESİ ŞÜPHELİ'
Özbingöl, bölgede yaşanan kaos ve savaş ortamının bir çok toplumsal sorunu da beraberinde getirdiğini, kadın cinayetlerinin bunun en bariz göstergelerinden biri olduğunu kaydetti. Kadın cinayetlerinin birçoğunun bireysel silahlanma sonucu gerçekleştiğine işaret eden Özbingöl, şunları söyledi: "Bu silahlanma savaş politikalarının oluşturduğu bilinçle açığa çıkmaktadır. Tüm bunlarla birlikte yaşanan bu olayların münferit olamadığını, toplumsal politikalar sonucu sistematik hale geldiğini biliyoruz. Söz konusu yaşanan olaylarda kolluk güçlerinin rolü olması, yaşanan olaylar sonrasında soruşturmaların etkin yürütülmemesi, faillerin kolluk kuvvetleri ile olan ilişkileri, soruşturmalara dair şüphe uyandırmaktadır."

'MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Gülistan Doku'nun kayıp olmasının önemsenmediğini, kamuoyunun yeterince bilgilendirilmediğini vurgulayan Özbingöl, şunları söyledi: "Kadınlar ve gençler olarak bu özel sistematik politika karşısında çok daha güçlü bir duruş sergilemek gerekiyor. Bu rejimin ana hedeflerinden biri kadınlar ve çocuklardır. Urfa İl Kadın Platformu olarak erkek egemen sisteme ve politikalarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Gülistan bulunana ve durum aydınlatılana kadar peşini bırakmayacağız. 'Gülistan nerede' sorusunu sormaya devam edeceğiz."