1 Mayıs 2024 Çarşamba

Urfa, Adana ve Diyarbakır'da ev baskınları

Urfa, Adana ve Diyarbakır'da yapılan ev baskınlarında aralarında HDP'lilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Urfa, Adana ve Diyarbakır'da yapılan ev baskınlarında aralarında HDP'lilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
 
URFA
 
Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, merkez ve kırsal mahallelerinde yapılan ev baskınlarında 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların bazılarının isimleri şöyle: Urfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Esra Güler, Cemile Dağtekin, Fethi Ötken, Mehmet Ali Asan, Veysi Beken, Harun Dağtekin, Çetin İsi, Mizgin Aslan, Mehmet Özkan, Mustafa Şahin, İbrahim Polat.
 
ADANA
 
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında Adana ve Diyarbakır'da çok sayıda eve eş zamanlı baskın düzenledi. Baskınlarda, HDK Adana İl Yürütmesi Sözcüsü Olcay Süzgün, DBP Adana İl Eşbaşkan Yardımcısı ve Adana Yeni Yaşam Derneği Başkanı Hasan Kocaman, DBP Adana İl Yöneticisi Güle Bal ile SYKP Adana İl Başkanı Mehmet Ali Gülşen gözaltına alındı. 
 
DİYARBAKIR
 
Diyarbakır'da HDP PM Üyesi Abdulselam Demirkıran'ın Kayapınar ilçesindeki evi polislerce basıldı. Demirkıran'ı evde bulamayan polislerin evdeki eşyaları dağıtıp aileye, "Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adana Emniyet'i talimatıyla geldik. Abdulselam Demirkıran nerede? İfadesi var" dediği belirtildi.